Deel dit artikel
-

China overtroeft Amerika met internetgebruikers

China en Amerika wisselen stuivertje als het gaat om wie de meeste internetgebruikers heeft. Met een geschat aantal van 220 miljoen op de teller staat het land van de draak nu op de eerste plaats.

Dat blijkt uit een studie van het Chinese onderzoeksbureau BDA.

Data van het Chinese Internet Netwerk Informatie Centrum (CNNIC) liet eind 2007 zien dat China 210 miljoen internetters kende. Cijfers van Nielsen/NetRatings gaven aan dat rond die tijd de internetpopulatie in Amerika bestond uit 216 miljoen gebruikers.

Gebaseerd op deze groei onderzocht BDA de huidige stand. Na onderzoek concludeerde het bedrijf dat China Amerika voorbij is gestreefd.

BDA voorzitter Duncan Clark verklaarde de imposante aantallen met de florerende Chinese economie en grote investeringen in breedband infrastructuur.. Ook zou er in China sprake zijn van een sterkere consumentenbehoefte als het gaat om online games en het delen van online muziek en video.

De uitgaven van China’s online gamingmarkt werd voor 2007 door BDA geschat op 1.2 miljard. Meer nog dan de omzet in online advertenties, 600 miljoen euro. Volgens het onderzoeksbureau waren er eind 2007 50.4 miljoen online gamers in China.

Amerika streeft China nog wel voorbij als het gaat om internetcontent, reclame en e-commerce. Maar BDA verwacht dat e-commerce in China, met de huidige ontwikkelingen, een explosief groeiende markt wordt.

Bron foto: Lupton Library (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond