Deel dit artikel
-

Chinese fintechreus WeCash vestigt zich in Heerlen

WeCash vestigt zich op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Het wordt de Europese uitvalbasis voor het Chinese fintechbedrijf. In gezelschap van burgemeester Martin de Beer van Heerlen werd dinsdag een overeenkomst gesloten.

WeCash verstrekt leningen op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning. Zo wordt de kredietwaardigheid van nieuwe klanten vastgesteld. In China alleen worden jaarlijks 20 miljoen (kleine) leningen verstrekt.

Aanvankelijk zal het in Heerlen gaan om een kleine groep werknemers, maar uiteindelijk moet er een R&D centrum komen. Begin 2019 verwacht het bedrijf 30 en 50 kenniswerkers in Heerlen te hebben werken.

Of de vestiging van het kantoor ook betekent dat WeCash zich in de toekomst ook specifiek op de Nederlandse markt gaat richten is niet duidelijk. Het bedrijf erkent dat Europa wel wat lastiger is te veroveren vanwege privacywetgeving en andere betalingssystemen.

WeCash, dat in 2013 de site wecash.net lanceerde, groeit inmiddels als kool. Aanvankelijk richtte men zich op Zuidoost Azië en Zuid Amerika. Sinds kort mikt het bedrijf ook op India, waar het omgerekend 6 miljard dollar aan leningen hoopt uit te keren.

Het bedrijf, dat op papier 3 miljard dollar waard is, heeft wereldwijd 130 miljoen klanten. In maart heeft het bedrijf zelf nog 160 miljoen dollar aan financiering opgehaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond