Deel dit artikel
-

Cijfers Apple vallen wellicht mee

Analisten kijken met spanning uit naar de kwartaalcijfers die Apple vanavond bekend maakt. Mogelijk wordt dan duidelijk of geruchten over tegenvallende verkopen van de iPhone X, het duurste toestel ooit voor Apple, kloppen.

Toch zouden de cijfers best eens mee kunnen vallen. Analisten geconsulteerd door Bloomberg denken dat Apple ten opzichte van vorig jaar 2 procent meer iPhones heeft verkocht en de totale omzet 13 procent is toegenomen.

Op zich geen geweldige resultaten. Een radicaal nieuw ontwerp zou theoretisch voor substantieel hogere omzetten moet kunnen zorgen, maar de tijden van 15 procent groei lijken voorbij. Slecht nieuws is ook dat analisten voor het komende kwartaal – het derde in het gebroken boekjaar van Apple – een daling van 5 procent verwachten.

Business Insider citeert diverse analisten die vrezen dat Apple aan de verliezende hand is in China. Het marktaandeel zou zijn teruggelopen naar 18 procent.

Als de geruchten kloppen, gaat Apple zijn fout met de dure iPhone X dit jaar nog wel goedmaken. Zo is er sprake van een toestel zonder duur OLED scherm, maar wel met karakteristieken van de iPhone X, zoals dunne bezels en gezichtsherkenning. Zo’n toestel zou niet meer dan 700 dollar hoeven te kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond