Deel dit artikel
-

Beleggers weer teleurgesteld in Snap

De groei van het aantal actieve gebruikers van Snapchat lijkt te vertragen. Er kwamen in het tweede kwartaal ten opzichte van vorig jaar 21 procent meer dagelijkse actieve gebruikers bij en 4 procent meer dan in het eerste kwartaal. De 173 miljoen gebruikers is ongeveer waar analisten op hadden gerekend, maar de groei in het eerste kwartaal was altijd nog 5 procent. 

Die groei is belangrijk omdat rivaal Instagram Snapchat schaamteloos heeft gekopieerd en Instagram Stories inmiddels meer gebruikers telt dan Snapchat. CEO Evan Spiegel was tot nu toe niet echt bang voor de concurrentie. ‘Ook al heeft Yahoo een zoekscherm, het is daarmee nog geen Google’, verklaarde hij in een toelichting op de vorige kwartaalcijfers.

De cijfers over het eerste kwartaal waren ronduit dramatisch, al had het megaverlies van 2 miljard dollar gedeeltelijk te maken met kosten voor de beursgang. Snap zette het afgelopen kwartaal 181 miljoen dollar om, minder dan waarop was gerekend. Het nettoverlies bedroeg nog altijd 443 miljoen dollar.

De koers van het aandeel daalde nabeurs meteen met vijf procent.

Aanvankelijk waren beleggers positief over Snap Inc. Op de eerste dag van de IPO in maart steeg de koers 44 procent. De waarde van het aandeel is sinds de beursgang echter zowat gehalveerd.

De afgelopen dagen steeg de koers weer enigszins doordat Martin Sorrell, CEO van reclamereus WPP, verklaarde dat hij dit jaar twee keer zoveel budget aan Snapchat gaat uitgeven, namelijk iets van 200 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond