Deel dit artikel
-

Snap Inc. zet waardering op 19,5 miljard dollar

Het bedrijf achter Snapchat staat op het punt naar de beurs te gaan en prijst zijn aandeel bij beursgang tussen de 14 tot 16 dollar. Dat waardeert het bedrijf als geheel tussen de 19,5 en 22,2 miljard dollar.

Dat schrijft de Financial Times op basis van bronnen rondom de beursgang. Snap Inc. hoopte in eerste instantie te werken met een waardering van 25 miljard dollar, maar dat bleek iets te optimistisch.

Opvallend aan de beursgang is dat twee van de drie bedenkers van Snapchat, Evan Spiegel (foto) en Bobby Murphy, al het stemrecht houden. Houders van publieke aandelen krijgen geen stemrecht. Spiegel en Murphy houden alle zeggenschap zelfs als ze niet meer bij hun geesteskind werken.

Snap gaat, zo wil het gerucht, binnen enkele weken en hooguit enkele maanden een kantoor openen in Nederland. Dat zou na Londen en Parijs het derde zijn.

Het bedrijf noteerde over heel 2016 een verlies van 515 miljoen dollar bij een omzet van 404 miljoen dollar. Dat is zeven keer meer dan in 2015. Snap benut de commerciële mogelijkheden van zijn product nog lang niet echt uit.

De jaarcijfers (bron):


(groot)

Foto: techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond