Deel dit artikel
-

Cisco laat herstel zien

De omzet van Cisco daalde in het afgelopen kwartaal sterk. Het nettoverlies liep terug. Toch is er ook optimisme over de omzet want ten opzichte van het voorgaande kwartaal is er weer sprake van groei. Cisco lijkt daarmee uit het dal te komen.

De omzet van Cisco in het afgelopen kwartaal (voor het bedrijf fiscaal gesproken het eerste kwartaal) bedroeg 4,4 miljard dollar. Dat betekent een daling van 32 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar een groei van drie procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Het nettoverlies liep terug van 798 miljoen dollar vorig jaar naar 268 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal is er juist sprake van een toename, toen bedroeg het nettoverlies zeven miljoen dollar. Het nettoverlies in het afgelopen kwartaal wordt met name veroorzaakt door afschrijvingen op investeringen die Cisco heeft gedaan. Zonder deze afschrijvingen komt het bedrijf over het afgelopen kwartaal uit op een winst van 332 miljoen dollar.

Volgens de Wall Street Journal verwacht ceo John Chambers van Cisco dat de omzet het huidige kwartaal weer zal toenemen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Toch wilde het bedrijf geen verwachting uitspreken voor het huidige en het komende kwartaal. De aanslagen in de Verenigde Staten hebben gezorgd voor onzekerheid. "Niemand van ons weet er de komende twaalf maanden gaat gebeuren", aldus Chambers.

Chamber gaf aan dat hij geen noodzaak ziet tot nieuwe ontslagen. Dit jaar liep het personeelsbestand terug van 44 duizend naar ruim 37,5 duizend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond