Deel dit artikel
-

Citybeacons Eindhoven gaan bezoekers in de gaten houden

De Citybeacons van stadsmarketingorganisatie Eindhoven247 krijgen wellicht een taak bij het meten van de luchtverontreiniging en bij camerabewaking.

Vorig jaar zijn in Eindhoven de eerste digitale stadsinformatiepanelen geplaatst, de zogeheten Citybeacons. De 25 interactieve zuilen bevatten niet alleen een plattegrond, maar fungeren ook al (gratis) wifi-punt.

Op Stratumseind staat inmiddels de eerste geavanceerde camera, vier andere exemplaren worden er ook mee uitgerust. Als de test slaagt, kunnen alle stadsbakens ermee uitgerust worden, zegt Richard Ponjee van stadsmarketingorganisatie Eindhoven247.

Men wil de 25 Citybeacons in de binnenstad ook kunnen inzetten om data over het winkelend publiek te vergaren. Daarover is de organisatie in gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens. ‘We gaan het alléén doen als het 100 procent zeker is dat het wettelijk mag.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob

Vorig weekend was ik in Eindhoven. Zaterdag en zondag waren alle palen buiten bedrijf. Hoe is het mogelijk? Tonnen naar Capgemini uit de zakken van de burger voor een kansloos project. Om het nog wat toegevoegde waarde te geven gaan we nu de luchtkwaliteit meten?

Een totempaal voorzien van high tech elektronica die je al in je smartphone hebt zitten? Iedereen loopt blind langs die palen. En toeristen zoeken ook echt niet op die plek naar relevante stadsinformatie.

Welke visieloze ambtelijke werkgroep heeft van wie toestemming gekregen om zo verkwistend met gemeenschapsgeld om te mogen gaan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond