Deel dit artikel
-

Clockwork neemt failliete boedel Change the Script over

Internetbedrijf ClockWork neemt de boedel over van het eind juni failliet verklaarde webbureau Change the Script . Beide partijen hebben overeenstemming daarover bereikt. Ook een deel van het personeel kan bij Clockwork weer onderdak krijgen, maar om hoeveel mensen het gaat is nog niet duidelijk. Financiële details wilde Clockwork niet bekend maken.

Oprichter en algemeen directeur Menno de Jong van Clockwork zegt dat het aanbod van Change the Script goed aansluit op de diensten van Clockwork. "Wij richten ons meer op de zware applicaties, Change the Script vult dat aan met interactieve marketing." Clockwork, onderdeel van de Scaramea Holding, bestaat sinds 1996 en biedt producten en diensten op het gebied van e-commerce, het bedrijf is ook de initiatiefnemer van de internetwinkel Shop.nl .

Begin juni werd bekend dat Change the Script in moeilijkheden verkeerde. Het webbureau is opgericht door Toon Branbergen en was eigendom van zowel Branbergen (49 procent) als reclamebureau Publicis Groep (via Overad, 51 procent). Het teruglopen van het aantal opdrachten werd door een woordvoerder van het bedrijf als reden voor de moeilijkheden genoemd. Eerder al ontsloeg het bedrijf dertig medewerkers, maar er zou wellicht nog een reorganisatie volgen, aldus CTS. Slechts twee weken later al werd het faillissement over Change the Script uitgesproken.

Als onderdeel het overnemen van de activiteiten van Change the Script zal ook de voormalige leiding van Change the Script, waaronder oprichter en aandeelhouder Toon Branbergen, deel gaan uitmaken van het bestuur van Clockwork. Binnenkort volgen gesprekken met de overige personeelsleden van Change the Script, aldus De Jong van Clockwork. "Er zit erg veel kennis en ervaring bij deze mensen, we gaan bekijken wie er ook toekomst zien in de nieuwe opzet." Voor hoeveel oud-medewerkers van Change the Script er plaats is binnen Clockwork kon De Jong nog niet zeggen.

Klanten van Change the Script zijn ondermeer Compaq, Coca-Cola en Renault. Clockwork gaat zo snel mogelijk met deze klanten rond de tafel, vertelt De Jong, om te bekijken hoe zij staan tegenover het voortzetten van Change the Script onder de vleugels van Clockwork. Over financiële details van het samenvoegen van Change the Script met Clockwork wilde De Jong geen mededelingen doen. De naam Change the Script zal verdwijnen, het bedrijf zal onder de naam Clockwork actief worden.

Deel dit bericht

17 Reacties

S. Boontje

Het lijkt er op dat Clockwork goed gaat. Ze nemen een (failliet) bedrijf over, misschien de mensen en een nieuw persoon in het bestuur. Bekijk het eens van de andere kant, dan is dit een goedkope manier om aan personeel te komen en natuurlijk aan de bijbehorende klanten. Het is dus maar hoe je het bekijkt! Ik kan me niet voorstellen dat dit nu echt nieuws is.

klaas-jan

Erg jammer dat CTS niet meer bestaat. Als bedrijf heb ik vaak contact met de werknemers gehad en ik was erg onder de indruk van hun ideeen en werkwijzen.De creatieve mensen van CTS waren in staat om je plannen op een heel andere manier te bekijken en daar waardevolle input aan te geven. Hetzelfde prettige gevoel kreeg ik bij hun accountmanagers. Uniek! Commercie én creativiteit in een salesmanager. Ik heb ook contact met Clockwork gehad en daar vond ik het tegenovergestelde. Arrogantie viel mij ten deel. Ze kunnen de boedel van CTS overnemen, niet de spirit.

serge steijn

Het is fantastisch om te zien dat in deze teleurgestelde en emotionele markt, er toch mensen zijn die het hoofd koel houden, en de moed hebben om structureel aan de toekomst bouwen. Ik wens Clockwork en CTS goede zaken!

Collega

In tegenstelling tot S. Boontje zie ik geen nadelen. - Mogelijkerwijs vind een behoorlijk deel van het personeel gezamelijk onderdak, waarmee de groep waar je als werknemer ooit voor gekozen hebt compleet blijft. - De klanten weten dat de expertise over hun probleem- en doelstellingen niet versnipperd raakt. Dan kan je moeilijk doen over dat Clockwork zo goedkoop aan mensen en klanten komt, maar wie zegt dat er alleen maar nobele motieven aan een dergelijke actie ten grondslag mogen liggen? Als Clockwork een kans ziet, met een typisch win-win karakter… Mijn zegen en hebben ze.

paul buitenman

Het is jammer dat Toon Branbergen eerst aan zichelf gedacht heeft en dat het personeel nu nog maar moet afwachten of ze een plekje kunnen krijgen bij Clockwork. Misschien was andersom wat netter geweest.Maar willen de mensen van CTS wel bij Clockwork werken want CTS staat toch te boek als hip bedrijf en dat kan nou niet direct gezegd worden van Clockwork. Alle CTS'ers veel succes.

realist

Ik vraag me af hoe waardevol dit soort overnames zijn. Indien men personeel zoekt lijkt me het een onnodig hoge investering omdat de shake-out al enige tijd bezig is en er voldoende goede mensen rondlopen.Ik ken CTS persoonlijk niet, en weet ook niet of de medewerkers er al enkele jaren werken. Maar is dit het geval dan hebben ze al enige tijd een hoop zorgen gehad…ze hebben er hard voor geknokt, maar het is toch niet geluk. Pas op dat je niet nu in een dip terecht gaat komen zoals menig ICT'er die nu met een burn-out rondloopt. En of klanten tegenwoordig geld waard? De internetbusiness kent nog geen echte klanten, tot dusver werden er projecten gedraaid. Vaak startend met ambitieuse plannen en hoge investeringen. Een experiment, zowel voor de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Regelmatig werden de hoge budgetten overschreden en ontstond er tijdens de uitvoering van het project een strijd tussen opdrachtgever en opdrachtnemer (content die niet aangeleverd wordt, concepten die continue wijzigen, organisatie opdrachtgever nog niet klaar voor internet, projecten overschreden deadline regelmatig, site bleek na launch niet goed te werken). Klanten bestaan nog niet in het internetwereldje. Projecten wel, en draai je het project perfect..dan volgt er een vervolg project.

patz

Deze oplossing rocks bigtime ! CTS dudes kunnen (waarschijnlijk) weer aan de slag. En C-WorkZ haalt eengoed kik-azz team in huis. Zie-je-wel dat het nog steeds een leuke branche is…!

Van der Zee

Een realist die zegt: "De internetbusiness kent nog geen echte klanten", is geen realist. Ik ben met mijn bedrijf sinds 1996 klant bij een internet bedrijf en ik kan met recht stellen dat ik een hele grote klant ben. Ook weet ik dat het betreffende internetbedrijf erg goed werk afleverd en dat ik daar graag klant blijf. De afgelopen tijd is de negativiteit hoog betreffende internet, maar de gezonde bedrijven blijven over. En heeft helemaal niets met internet, nieuwe economie, o.i.d. te maken. U allen zult begrijpen dat overames in de "oude" economie de normaalste zaak van de wereld zijn, waarom is het in de "nieuwe" economie dan zo beladen. Die jongetjes (het blijven 30-jarigen) van Clockwork doen het klaarblijkelijk gewoon goed. Ik blijf ook gewoon een goede klant van internetbedrijven.

Alain Ducasse

Ik denk dat de reden waarom een bedrijf failliet zou kunnen gaan niet alleen te maken heeft met de werking van het marktmechanisme, maar ook door arrogantie of hoogmoed(mismanagement). Misschien zouden ze eens wat beter met hun personeel kunnen omgaan. Een goed team is net zo belangrijk als vaste klanten is mijn ervaring in deze branche. Ik neem aan dat je Clockwork wat dit aangaat niks hoeft uit te leggen!

Bobby Peru

Business is blijkbaar iets waar cts weinig van af weet. Waar ze wel veel van af weten is hoe je niet met mensen moet omgaan, en dat zal dan ook wel een van de redenen zijn waarom dit 'einde verhaal' is.

Roel

"Achmea kondigde gisteren aan geen cent meer in haar verliesgevende meerderheidsdeelneming te willen steken. Nu de financiering wordt gestopt, gaat Scaramea een zeer onzekere toekomst tegemoet."Amper 1 1/2 maand later… Daar snap ik dus even niets van. Lijkt me toch een redelijk heftige beslissing om de boedel van CTS over te nemen. Dan is er toch ook naar de toekomst gekeken? Of is Achmea daar helemaal niet bij betrokken geweest? Of is het als een kans beschouwd om juist te kunnen overleven met het nieuwe klantenbestand?

Kees

In hetzelde persbericht van Achmea werd aangegeven dat Achmea teleurgesteld is in Scaramea omdat het onvoldoende snel heeft ingespeeld in de veranderde omstandigheden. De druppel hierbij was de overname van delen van CTS, hetgeen zonder instemmeing van Achmea is gebeurd, terwijl de helft van de mensen bij Clockwork zelf ondeclarabel thuis zat. Vandaar dat er nu zo snel de stekker uit wordt getrokken, omdat er opnieuw een periode van meer dan een jaar zou komen waarin flink geinvesteerd moest worden om de overname van deze CTS mensen te bekostigen, die immers ook niet direct allemaal aan de slag kunnen.

tom

scaramea is natuurlijk door Achmea in het leven geroepen om dergelijke projecten als Mr. Finch op te zetten. (kijk naar wellowell). Verzekeringetjes verkopen via internet, en het klantenbestand vergroten. 2 dingen die iedere spinoff als doelstelling heeft meegekregen van de baas (ook Genie, Vizzavi etc). Er wordt zo veel hiervan afgeweken door de goudkoorts, dat volgens mij het hele doel voorbij wordt geschoten. Achmea wil een site als mr Finch, heeft dat nu, maar scaramea heeft een zak geld meegekregen om mee te spelen, waardoor het hoofdkantoor nu met allerlei bedrijven en participaties zit opgescheept waar een verzekeraar niets aan heeft. Achteraf.Enniwee, de invoeging van CTS zal wel middels een aandelenswap zijn gebeurd, en niet al te veel geld hebben gekost want dat hebben ze blijkbaar niet meer. En dat Clockwork lowprofile en niet hip is als magicminds zal hen nu de winter wel doorhelpen.

Don Leo

CTS was toch altijd een doodgeboren kindje. Het heeft alleen maar centen gekost en levert eigenlijk maar een middelmatig product. Daarnaast doet clockwork wat ieder bedrijf al doet, en dan ooknog veel te duur. Verzekeraars kunnen zich beter van al deze ellende wegblijven en hun eigen brand marketen. Goede beslissing van Achmea.

nevermind

En ja hoor, zoals altijd worden er weer een aantal grote lulargumenten de lucht ingegooid. Jongens, als je er niets vanaf weet, maar wel veel fantasie en tijd hebt, ga dan lekker een boek schrijven of zo. "Don Leo, the always boring story" of "de beste stuurlui staan aan wal en hebben het daar erg druk mee…" Achmea wist alles van die overname, CTS was zeker geen middelmatig bureau en hoe de overname in elkaar zit kunnen jullie alleen maar raden en dat gebeurt dus ook.

Herman B.

Een jaar geleden nog CTS overgenomen inclusief de baas en nu mag Toon Branbergen alweer exit. Het was blijkbaar meer een vertoning van goodwill (dankuwel voor de klantjes) dan dat hij echt iets zou betekenen voor Clockwork. daarnaast zijn er enkele anderen hoge piefen ontslagen bij Clockwork. Zo stilletjes aan is het bedrijf meer dan gehalveerd! Je vraagt je af of het inderdaad zo'n slimme zet was om Change the Script over te kopen.

Dirk Jan Zwager

De account manager van Clockwork heeft mij nog eens verteld, als antwoord op mijn vraag of ze misschien een offerte wilde uitbrengen voor een bepaald project, dat Clockwork niets doet onder de 100.000. Ik vind het maar rare jongens, die zich zelf veel te serieus nemen. En dat terwijl 99% van de projecten uit de voorheen eigen Achmea stal komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond