Deel dit artikel
-

Cloud zorgt voor splitsing HP (update)

Niet alleen eBay, ook Hewlett Packard werkt aan een splitsing. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De pc- en printeractiviteiten zouden worden losgekoppeld van de bedrijfsmatige- en dienstentak.

Volgens de zakenkrant zou de splitsing maandag al worden aangekondigd. De twee onderdelen hebben ongeveer een gelijke omzet van 56 miljard dollar. Meg Whitman zou bestuursvoorzitter blijven van de consumententak en CEO van de zakelijke tak. Dion Weisler, nu al hoofd van de consumententak van HP, wordt CEO van HP Inc. Patricia Russo wordt bestuursvoorzitter van Enterprise HP.

Er is eerder een splitsing overwogen, maar de van eBay afkomstige topvrouw Whitman was daar telkens een tegenstander van. Nu lijkt het weer een serieuze optie doordat HP steviger in de cloudmarkt is gaan zitten en zich flexibeler op deze markt moet bewegen.

HP zal de komende twee jaar ruim een miljard dollar investeren in de ontwikkeling van cloudproducten en –diensten. Zo zal HP de komende anderhalf jaar zijn publieke clouddiensten (die gebaseerd zijn op OpenStack) in twintig datacenters beschikbaar maken.

Eerder werd een overeenkomst van fabrikant Foxconn aangekondigd om gezamenlijk servers aan cloudbedrijven te verkopen, waaronder Facebook en Yahoo.

Toen Whitman in 2011 CEO werd, ontvouwde ze een reorganisatieplan van vijf jaar. Niet minder dan 45.000 banen werden geschrapt.

UPDATE 12:00: Splitsing bevestigd door HP. Zeker vijfduizend banen worden geschrapt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Hoe gaat de dienstentak heten? EDS?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond