Deel dit artikel
-

Cloudera en MongoDB in Big Data

De Amerikaanse bedrijven Cloudera en MongoDB sluiten een Big Data-pact om zich nog beter op de enterprisemarkt te kunnen richten en de concurrentie met Oracle aan te gaan.

In de nieuwe opzet levert Cloudera de infrastructuur en MongoDB de applicaties, zo weet zakentijdschrift Forbes. De software moet bedrijven helpen om markten te doorgronden, voorspellende modellen te ontwikkelen en HR en gezondheidszorg beter te beheren. Ze gaan ook gezamenlijk producten ontwikkelen en API’s delen voor apps en tools voor datapakhuizen.

Volgens topman Dwight Merriman van MongoDB hebben relationele databases zich in 45 jaar nauwelijks ontwikkeld en zijn nonrelationele databases gebaseerd op Hadoop sterk aan het opkomen. Bedrijven moeten hun datamanagement-systemen derhalve geschikt maken voor mobiele apps op smartphones en tablets.

In de afgelopen maanden hebben de bedrijven samen bijna één miljard dollar opgehaald. Een belangrijk deel daarvan, zo’n 740 miljoen, kwam van Intel Capital, dat nu een belang heeft van achttien procent in Cloudera.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond