Deel dit artikel
-

Cloudgebruikers Adobe ‘zeer tevreden’

Ongeveer een kwart van de abonnees van Adobes Creative Cloud is ontevreden over deze dienst. De rest is echter tevreden tot zeer tevreden, zo blijkt uit een onderzoekje van RBC Capital Markets en CNET.

Adobe nam twee jaar terug een drastisch besluit om haar software alleen nog via de cloud ter beschikking te stellen. De ontwikkeling van losse software (Illustrator, Photoshop, Premiere Pro en After Effects) werd gestaakt.

Er kwam behoorlijk wat kritiek op dat besluit. Gebruikers vonden de cloud veel te duur (50 dollar per maand) en dreigden met overstap naar concurrerende producten. Maar de overstappers blijken best tevreden te zijn. 57 procent is zelfs zeer tevreden.

Losse software van Adobe is nog altijd zeer prijzig. Photoshop CS6 (bijgewerkt tot mei 2012) alleen kost 700 dollar. Een deel van de gebruikers van de oude software overweegt in 2015 over te stappen.

Deel dit bericht

5 Reacties

SoftDirect - Tim

Erg slecht artikel.. Adobe Creative Cloud software staat nog steeds lokaal geïnstalleerd en is duurder voor mensen die reeds werkten met Adobe software. Zeker voor mensen die slechts met enkele applicaties werkten en niet elke upgrade aanschaften. Verder is het zo dat dat je er op een gegeven moment niet meer omheen kunt vanwege het niet langer kunnen openen van bestanden (uit bijv. Creative Cloud versies) die worden aangeleverd.

SoftDirect is managed partner van Adobe, ik ben ook van mening dat Creative Cloud een goed concept is. Echter wij informeren onze klanten op een eerlijke, transparante wijze. Dit artikel is dat niet.

Jan Libbenga (redactie)

Emerce schrijft nergens dat Adobe cloudsoftware niet lokaal geïnstalleerd is, maar het is een heel ander concept dan wat je suggereert. Net als bij Office 365 zijn software en cloudfuncties nauw met elkaar verweven. Wie ‘losse software’ wil gebruiken is aangewezen op een oude versie die niet meer wordt ‘bijgelapt’ en ook geen nieuwe functies meer toevoegt.

Voor alle duidelijkheid: Emerce adviseert zelf niets, we citeren slechts een onderzoekje over de (on)tevredenheid van cloudgebruikers.

We hebben je laatste opmerking en email adres verwijderd, Emerce is geen podium voor verkapte reclame.

SoftDirect - Tim

Ik wilde ook geen reclame maken, anders was ik wel op een andere manier ingegaan op het artikel.

‘Losse software’ zoals jullie het noemen is gewoon beschikbaar in de vorm van single apps. Dit zijn geen zogenaamde ‘eeuwigdurende licenties’ meer zoals bijv. CS6 producten maar vallen ook onder het nieuwe lease-model van Adobe. Verder is de zin ‘Adobe nam twee jaar terug een drastisch besluit om haar software alleen nog via de cloud ter beschikking te stellen.’ op z’n minst verwarrend te noemen.

Dirk Jansen

Tim,

Single apps zijn ook Adobe cloudoplossingen en in de ogen van sommigen behoorlijk prijzig.

SoftDirect - Tim

Hallo Dirk,

Dat ben ik volledig met je eens 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond