Deel dit artikel
-

Flink meer omzet voor CM.com

Telecom dienstverlener CM heeft in de eerste zes maand 21 procent meer omzet gerealiseerd vergeleken met vorig jaar. CEO Jeroen van Glabbeek spreekt van een ‘robuuste groei’.

Die groei kwam van een mengeling van nieuwe en bestaande klanten. Het bedrijf verwerkte niet minder dan 3,4 miljard (SMS) berichten in de eerste helft van 2022 (pdf).

In het tweede kwartaal groeide de omzet met 5 procent naar 65,4 miljoen euro. CM.com heeft de groei in de eerste helft van 2022 wel zien vertragen omdat het vorig jaar heeft kunnen profiteren van de pandemie. De EBITDA was met 11,6 miljoen euro negatief in de eerste zes maanden van dit jaar, het nettoverlies nam toe van 4,9 tot 21,8 miljoen euro.

CM verwerkte 833 miljoen euro aan mobiele betalingen in de eerste helft van het jaar, wat het bedrijf zelf 6,1 miljoen euro opleverde.

De omzet voor de verwerking van online tickets verdriedubbelde naar 3,5 miljoen euro. Het aantal tickets steeg naar 6,4 miljoen in de eerste helft van dit jaar.

De clouddienst die CM heeft opgezet voor contactcenters was goed voor 11,8 miljoen omzet in het tweede kwartaal.

CM.com verwacht voor dit jaar een omzet van 300 tot 315 miljoen euro. Eerder hield het bedrijf nog rekening met een jaaromzet van 310 tot 330 miljoen euro.

Het bedrijf uit Breda is fors gegroeid en telt nu 1000 werknemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond