Deel dit artikel
-

commercetools haalt 17 miljoen dollar groeigeld op

De op API’s gebaseerde e-commercesuite commercetools haalt zeventien miljoen dollar groeigeld op, om zijn groei in Azië, het VK, de VS en Nederland te versnellen.

De investeerder is moederbedrijf ReWe Group, een groot retail- en travelconcern uit Duitsland. Dat kocht commercetools drie jaar geleden voor een paar miljoen euro en trekt nu de portemonnee om de aggressieve groeiambities vorm te geven.

“We zijn in het Gartner Magic Quadrant 2018 genoemd als Visionary op het gebied van Digital Commerce Platforms”, zegt Dirk Hoerig, CEO van commercetools. “Het is belangrijk dat we gebruikmaken van dat momentum.”

Commercetools richt zich met name op de grootzakelijke markt die zich met e-commerce direct op de eindconsument wil richten. Het bedrijf richt zich met name op retailers met digitale ambities.

Steven Fockema Andreae staat aan het hoofd van de activiteiten in de Benelux, Engeland en Scandinavië. Hij vertelt aan Emerce: “Voor Nederland betekend dit een forse investering in personeel, daar we hard groeien. Ook zetten we een UK-office op. Dat rapporteert aan Nederland, de Nordics ook. Daarnaast breiden we het product- en R&D-team uit met dertig à veertig personen naar honderd om het product snel door te kunnen ontwikkelen.”

Foto: Mack Male (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond