Deel dit artikel
-

‘Consument prefereert NFC als betaalmiddel’

Consumenten prefereren contactloos betalen via NFC boven concurrerende methoden. Dat stellen het NFC Forum en Strategy Analytics in een onderzoek onder duizend consumenten.

75 procent van de gebruikers van NFC zegt tevreden te zijn met de ervaring, bij het gebruik van QR-codes ligt dat percentage stukken lager: 53 procent. Ongeveer de helft van de respondenten zou via NFC informatie willen ontvangen over ‘gerelateerde producten’. Maar tien procent noemt in dat verband Bluetoothbakens.

De voorkeur voor NFC heeft volgens analist Christopher Dodge te maken met het feit dat er geen app hoeft te worden opgestart, zoals bij QR-oplossingen. Bij iBeacons vinden consumenten het doorgaans niet prettig dat zij ongevraagd informatie krijgen toegestuurd.

Helemaal onafhankelijk is het onderzoek uiteraard niet. Het NFC Forum is de belangenorganisatie van de NFC-industrie. De studie is hier (na registratie) te verkrijgen.

Inmiddels heeft Google gezamenlijke technologie van AT&T, T-Mobile en Verizon overgenomen om zijn Wallet op toestellen van deze telecomaanbieders te zetten. Wallet werkt ook op basis van NFC. De Softcard betaaldienst van de drie telecomreuzen is nooit van de grond gekomen, maar nu wil Google alsnog een inhaalslag maken met zijn eigen betaaloplossing Wallet, die ook op sterven na dood leek. Hoofd betalingen Ariel Bardin denkt dat Wallet later dit jaar op alle toestellen met Android KitKat of hoger kan worden gezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond