Deel dit artikel
-

Consumentenbond waarschuwt voor beautysites

Op Klachtenkompas.nl, het klachtenforum van de Consumentenbond, zijn in korte tijd al meer dan honderd klachten over Health CP en de daarbij aangesloten sites Beautycatch.com en Pureandnew.com geplaatst. Het bedrijf uit Denemarken biedt op websites zoals Facebook goedkope proefpakketjes voor antirimpelcrèmes aan. Daarna volgt echter een peperdure vervolgzending van 165 euro.

De klagers zeggen dat niet duidelijk wordt gemaakt dat ze direct vastzitten aan de vervolgzending. Deze informatie staat slechts verstopt in de algemene voorwaarden, die ook nog eens in het Engels zijn. Dit is volgens de Consumentenbond niet voldoende om de vervolgzending te moeten afnemen. De vervolgzendingen moeten echt onderdeel zijn van het aanbod.

De betaling voor de proefzending van drie of vier euro kan alleen met een creditcard, waarna het bedrijf het bedrag voor de vervolgzending ook via de creditcard afschrijft. De Consumentenbond adviseert consumenten om de afgeschreven bedragen te betwisten bij de creditcardmaatschappij en om terugboeking te verzoeken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Lilian

Ook ik was het slachtoffer van de praktijken van Health CP. Ik heb ze echter overstelpt met e-mailtjes, waarin ik hun sommeerde het geld te retourneren. Ook heb ik gedreigd met aangifte doen bij de politie en bij het Europees Consumenten Centrum. Ik heb alle tubes teruggestuurd, inclusief de al geopende proefzending. Ik heb ruim 20 mailtjes gestuurd, met een steeds meer dwingende en boze toon (in het Engels).Hierop hebben ze uiteindelijk het geld teruggestuurd. Dus mijn advies: BESTOOK ZE MET BOZE MAILTJES !!!!
Health Care Payment: support@health-c-p.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond