Deel dit artikel
-

Contactloos betalen kan bij 600 Blokker winkels

Huishoudspecialist Blokker heeft in alle 600 winkels in Nederland het zogenoemde ‘tappen’ geïntroduceerd voor contactloos betalen. Later dit jaar kunnen de kassa’s ook overweg met mobiele betaalapps.

Met contactloos betalen kunnen klanten bedragen tot en met 25 euro afrekenen zonder een pincode in te toetsen. De betaling wordt als een gewone pinbetaling verwerkt en van de betaalrekening afgeschreven. Hiervoor moet de klant wel beschikken over een vernieuwde bankpas. De helft van alle ING-klanten bezit inmiddels een pas waarmee contactloos kan worden betaald.

Eind 2013 verving het winkelbedrijf reeds alle pinterminals en introduceerde stapsgewijs pinsoftware die contactloos betalen mogelijk maakt. Door de pinpas vlakbij de pinterminal te houden – te tappen – rekent de klant af. ‘Blokker streeft naar de totale vervlechting tussen de online en offline wereld, ook als het aankomt op betaling’, aldus algemeen directeur Jack Peters van Blokker.

Eind 2013 nam Blokker deel aan een proef ‘mobiel betalen in Leiden’: een initiatief van onder meer enkele banken in samenwerking met de gemeente Leiden. Blokker participeerde met twee filialen en verwerkte zo’n tien procent van de transacties via tappen.

Deel dit bericht

1 Reactie

linda

Dit is voor pinpas criminelen nog veel makkelijker als de pincode afkijken! :s. vreemd dat dit in het leven geroepen is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond