Deel dit artikel
-

‘Coolblue 800 miljoen dollar waard’

The Economist, niet de minste, schat de waarde van Coolblue op 800 miljoen dollar. Daarmee is speciaalzaakspecialist Nederlands grootste internetbedrijf.

De nummers twee en drie op de lijst zijn het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl (Takeaway.com) en Marktplaats.nl. Zij krijgen van het gezaghebbende tijdschrift waarderingen van respectievelijk 544 miljoen en 291 miljoen dollar, aldus dit overzicht dat Sprout spotte.

Coolblues waarde plaatst Nederland op nummer 33 op de internationale lijst met ‘grootste internetbedrijven’. De grootste spelers in Vietnam, Maleisië, Hongarije en bijvoorbeeld Tsjechië krijgen een hogere waardering dan Nederlands grootste.

Opvallend ook dat er in de top vijf van de lijst geen enkel Europees land in voorkomt, wel drie Aziatische. Onderaan de top tien staan Duitsland, Engeland en Zweden.

Coolblue verwacht dit jaar een omzet te realiseren van 350 miljoen euro.

Foto: Billy Brown (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Rick

Leuk overzicht! Ik had verwacht dat Bol.com groter zou zijn, zij maakten in 2012 al > 400 miljoen omzet. Ze zijn natuurlijk onderdeel van Ahold, maar nr.3 (Marktplaats) is ook niet zelfstandig.

Sanne

Dat Coolblue het goed doet is duidelijk, maar zoals Rick aangeeft klopt het niet. Ik kan zo nog wel meer internetbedrijven bedenken met meer omzet.

Erwin Boogert

Het item van The Economist gaat over de waardering van het bedrijf, niet over de omzet an sich. Het zou idd interessant zijn geweest te weten welke formule ze daarvoor gebruiken.

Dirkjan

@Erwin iets zegt me dat ze daarvoor een soort Alexa-waardering gebruiken. Met al die URLs, stenen winkels en groei zijn de grafieken al snel positief. Zeker als je de lijntjes doortrekt (en door Coolblue dit jaar ook nog eens dit jaar naar boven zijn bijgesteld!) maar dat zegt helaas nog niets over de winst en in mijn beleving ook niets over de waarde. Al is het ook weer niet zó gek dat Coolblue in ´een waarderingslijstje´ erg positief opvalt…

Rick

@Erwin, Dirkjan: klopt, omzet zegt niet alles, maar toch een stuk meer dan de Alexa rating mag ik hopen:-)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond