Deel dit artikel
-

Corendon verliest kort geding tegen Klacht.nl (update)

Reisaanbieder Corendon heeft het kort geding dat zij vrijdag had aangespanning tegen online klachtensite Klacht.nl verloren. Het bedrijf stapte na de rechter nadat Klacht.nl de reisaanbieder de toegang tot de site had ontzegd.

Klacht.nl had hiertoe besloten omdat de reisaanbieder volgens de site ten onrechte aangaf dat klachten van consumenten waren opgelost. Corendon plaatste bij klachten doorgaans een standaardreactie en beschouwde de klacht dan als opgelost. ‘Waar andere bedrijven actief en serieus reageren op klachten van klanten en een klacht pas op ‘opgelost’ zetten als die ook werkelijk is behandeld, koos Corendon voor een klantontvriendelijke aanpak. Verrassend, want Corendon presenteert op haar eigen site ‘Beste Service’ als onderdeel van haar motto’, aldus Klacht.nl in een reactie.

Volgens de reisaanbieder werd ten onrechte de indruk gewekt dat iedere klacht door het desbetreffende bedrijf zou worden opgelost en claimde 488.250 euro schade te hebben geleden, die men aanvankelijk vergoed wilde hebben. De rechter stelt dat ‘de bezoekers niet alle op die website geplaatste teksten letterlijk mogen en kunnen uitleggen’.

Klacht.nl heeft overigens het account van Corendon sinds vandaag weer opengesteld in de hoop dat het bedrijf de ruim honderd openstaande klachten nu alsnog correct gaat oplossen.

Corendon zegt een bodemprocedure te willen beginnen. Volgens het bedrijf is onvoldoende aangegeven dat ze ‘niet is aangesloten’ bij Klacht.nl en daarom ook ingediende klachten niet in behandeling kan nemen. Corendon heeft conform de ANVR-consumentenvoorwaarden een eigen klachten- en geschillenregeling.

Klacht.nl, in handen van Klachtenradar.nl, noemt zich de grootste klachtensite van Nederland. Sinds de start in 2010 zijn er ruim 150.000 klachten gemeld, gericht aan onder andere telecomproviders, verzekeraars, reisorganisaties, supermarkten en retailorganisaties.

Vonnis Klachtenradar Corendon

Deel dit bericht

5 Reacties

nochnoydozor

zo te zien werd dit niet nagekeken op spelfouten.In de vetgedrukte tekst: *aangespannen en “het bedrijf stapte *naar de rechter”.

Eric van Hall

Klassieke, verkrampte reactie van een bedrijf die niet snapt hoe de wereld van social media werkt. De stap naar de rechter om de boodschapper aan te pakken i.p.v. de klachten op te lossen gaat ze naast hoge en zinlose proceskosten nog veel meer kosten aan imagoschade. Onbegrijpelijk dat grote bedrijven dit nog steeds doen.

Berenbotje

Ik hoop dat Corendon failliet gaat aan de claims die zeer terleurgestelde reizigers hebben ingediend.Wat is dat een flut bedrijf.

Andre

Ja correndon is dom bezig. Als ze letterlijk een bodemprocedure starten zal dat het vuurtje zo hoog aanwakker dat ze veel meer schade lopen dan dat ze ooit kunnen vorderen van klacht.nl als ze winnen. Los gewoon de klachten op, dom bedrijf. Want anders begint een social media war tegen jullie.

Jan

Klacht.nl s ook wel lachwekkend en crimineel ogend… Ze hebben nog een 10tal vergelijkende websites.

Bedrijven moeten voor 249 euro PER MAAND account hebben, om te voorkomen dat klachten direct op internet komen en altijd op het internet zullen staan.

Ze doen alsof het gratis is voor bedrijven maar na xx aantal klachten wordt je als bedrijf geblokkeerd en verplicht het betaalde account aan te schaffen.

Verdienmodel: betaal 3000 per jaar of laat klachten zonder wederhoor, of soms met wederhoor maar nog steeds een klagende titel/site hoog in google komen

Persoonlijk vind ik dit een vorm van chantage, dus HUP! Corendon!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond