Deel dit artikel
-

D66 wil andere regeling rond innovatiebox

D66 Tweede Kamerlid Kees Verhoeven wil dat innoverende MKB-bedrijven meer gebruik kunnen maken van belastingmaatregelen om onderzoek en innovatie te stimuleren. De huidige regeling die innoverende bedrijven moet stimuleren, de innovatiebox, wordt door het MKB nauwelijks gebruikt.

Het MKB maakt vooral gebruik van een andere regeling, waarmee zij goedkoper innovatieve medewerkers kunnen aannemen. Hiermee houden deze ondernemers direct meer geld over. Maar juist het KMB is de motor van werkgelegenheid en innovatie, vindt D66. Het extra geld dat de werkgever overhoudt, kan direct weer worden geïnvesteerd in innovatie en het aannemen van werknemers.

D66 pleit ervoor dat staatssecretaris Wiebes onderzoekt hoe de innovatiebox en de loonkorting via de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) kunnen worden aangepast, zodat innovatie door het MKB wordt gestimuleerd. Het mkb heeft het nu nog steeds moeilijk. Daarom moet staatssecretaris Wiebes (VVD) hier zo snel mogelijk mee aan de slag.

De Innovatiebox is een fiscale maatregel waar vooral grote bedrijven gebruik van maken. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel van de innovatiebox dat wordt gebruikt door kleine bedrijven daalde tussen 2010 en 2012 van 28 procent naar 20 procent. 60 procent van het budget van de innovatiebox wordt echter gebruikt door het grootbedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond