Deel dit artikel
-

Dalende populariteit Airbnb in Amsterdam

Het gebruik van Airbnb in Amsterdam is in 2018 voor het eerst gedaald. Dat zegt vastgoedadviseur Colliers op basis van cijfers van onderzoeksbureau AirDNA.

Het aantal overnachtingen daalde volgens Colliers met 5 procent, naar 1,98 miljoen. Het aantal accommodaties ging ook omlaag met 8,3 procent naar 25.380.

Het marktaandeel van Airbnb ten opzichte van hotels en andere aanbieders van overnachtingen daalde van 11,6 procent in 2017 naar 10,4 procent in 2018.

De daling houdt duidelijk verband met de strengere maatregelen van de gemeente. Particulieren mogen hun appartement nog maar een beperkt aantal dagen in het jaar verhuren.

In omliggende gemeenten groeide het gebruik van Airbnb wel: met 36 procent naar 196.000 overnachtingen. Den Haag is de tweede Airbnb-stad, met 226.000 overnachtingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

m.

Een beetje AirBNB in Amsterdam is tegenwoordig schier onbetaalbaar.
Stijgende AirBNB prijzen gecombineerd met jonge hotelketens/labels die het licht hebben gezien en (basic, maar nieuwe/nette) kamers op prima locaties aanbieden voor scherpe prijzen draait het concept weer een beetje de nek om. Zeker in sommige West-Europese steden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond