Deel dit artikel
-

Dalende populariteit Airbnb in Amsterdam

Het gebruik van Airbnb in Amsterdam is in 2018 voor het eerst gedaald. Dat zegt vastgoedadviseur Colliers op basis van cijfers van onderzoeksbureau AirDNA.

Het aantal overnachtingen daalde volgens Colliers met 5 procent, naar 1,98 miljoen. Het aantal accommodaties ging ook omlaag met 8,3 procent naar 25.380.

Het marktaandeel van Airbnb ten opzichte van hotels en andere aanbieders van overnachtingen daalde van 11,6 procent in 2017 naar 10,4 procent in 2018.

De daling houdt duidelijk verband met de strengere maatregelen van de gemeente. Particulieren mogen hun appartement nog maar een beperkt aantal dagen in het jaar verhuren.

In omliggende gemeenten groeide het gebruik van Airbnb wel: met 36 procent naar 196.000 overnachtingen. Den Haag is de tweede Airbnb-stad, met 226.000 overnachtingen.

Deel dit bericht

2 Reacties

m.

Een beetje AirBNB in Amsterdam is tegenwoordig schier onbetaalbaar.
Stijgende AirBNB prijzen gecombineerd met jonge hotelketens/labels die het licht hebben gezien en (basic, maar nieuwe/nette) kamers op prima locaties aanbieden voor scherpe prijzen draait het concept weer een beetje de nek om. Zeker in sommige West-Europese steden.

Peter

AirBNB sucksss je hebt als verhuurder geen enkele garantie op fatsoenlijke gasten men gaat wanneer men wenst en betaalt gewoonweg niet. Opzettelijke vernielingen en ongein zoals troep in de afvoer gooien en vervolgens verbolgen klagen over de niet werkende douche. Een hotel kan een andere kamer aan bieden een éénpitter met een AirBNB niet en blijft met onbetaalde rekening en troep achter. Sla die handdoeken ook maar per gros in want ze verdwijnen waar je bij staat. Laatst aan 1 gast verhuurd en toen bleken er 4 gasten te zitten maar betalen ho maar. Wanner je naar de een of ander callcentrum in de Filipijnen of Roemenië wordt doorverbonden na bellen Nederlands servicenummer van AirBNB krijg je een nauwelijks verstaanbaar Engelse sprekende idioot aan de lijn die geen enkele bevoegdheid heeft en niets oplost maar wel duizend keer sorry zegt. Tijdelijke verhuur is een leuk idee maar de uitwerking van AirBNB is slecht, ze verdienen bakken met geld en doen niets.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond