Deel dit artikel
-

Decemberomzet webwinkels groeit 40 procent

Nederlandse webwinkels hebben in de periode rond Sinterklaas en Kerst voor 236 miljoen euro aan omzet gerealiseerd. Dat is ruim 40 procent meer dan vorig jaar. De groei over heel 2010 bedraagt een kwart.

Dat maakte de voorzitter van Thuiswinkel.org Ed Nijpels zojuist bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de brancheorganisatie. Dat is een fractie meer dan de 39 procent groei die eerder werd verwacht.

In de periode tussen 1 november en 26 december zetten ze gemiddeld voor 29,5 miljoen euro om. Bij het onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research, werden leveranciers van diensten, zoals aanbieders van verzekeringen, reizen en tickets, buiten beschouwing gelaten.

Over heel 2010 komt de omzet van de ruim 1.200 Thuiswinkel-leden uit op een bedrag boven de 8 miljard euro. Dat is een stijging van ruim een kwart ten opzichte van de 6,4 miljard euro die de branche in 2009 realiseerde.

Thuiswinkel.org doet geen uitspraak over de rol die het mobiele kanaal dit jaar inneemt in de online handel. 

Foto: untilblack (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn Staal

'In de periode tussen 1 november en 26 december zetten ze gemiddeld voor 29,5 miljoen euro om. ' wie / wat / waar zette gemiddeld dit bedrag om? Niet per lid neem ik aan..

Erwin Boogert - Emerce

'Ze' zijn 'de winkels'

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond