Deel dit artikel
-

Delen van foto’s en video’s steeds populairder

Het delen van zelfgemaakte foto’s en video’s online neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van Pew Research Centers Internet Project. Meer dan de helft van de Amerikanen zet originele foto’s en video’s online en minder dan de helft deelt materiaal dat zij op sites aantreft.

Het aantal Amerikanen dat eigen fotomateriaal deelt groeit snel. De populairste apps om dat mee te doen, zijn volgens het gratis rapport (pdf) Instagram (achttien procent) en Snapchat (negen procent). Of daarin veel groei zit is niet bekend. Pew heeft daarnaar niet eerder metingen verricht.

Wel is duidelijk dat Instagram actief gebruikt wordt. Een derde van de circa duizend ondervraagden werkt er dagelijks mee. Niet verrassend zijn het vooral jonge volwassenen die video’s delen.

Twitter en Google hebben afgelopen week hun apps geschikter gemaakt voor het delen van foto’s en video’s. Zo heeft Twitter de weergave van Vines en afbeeldingen verbeterd. In de app voor Google Plus komen nog meer functies om foto’s te organiseren, delen, op te slaan en te bewerken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Nils

Dat zijn schokkende conclusies… Was vast een heel duur onderzoek 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond