Deel dit artikel
-

Miljoenen voor foto-app

De Belgische ondernemer Frederic Della Faille heeft drie miljoen dollar opgehaald bij Amerikaanse durfkapitalisten en business angels voor zijn foto-app FrontBack.

FrontBack is een applicatie voor iOS, waarmee twee tegelijk gemaakte foto’s kunnen worden gecombineerd en boven elkaar kunnen worden geplaatst: die van de fotograaf zelf en het onderwerp dat hij fotografeert. De beelden van de camera’s aan de voor- en achterkant van tablet of smartphone kunnen daarna worden gedeeld via Facebook, Twitter, Instagram en sinds kort ook Tumblr, mail en SMS.

De Belg die naar New York is uitgeweken, kwam op het idee toen hij op een wolkenkrabber in Manhattan een foto nam van het uitzicht, en daarna van zichzelf. Enthousiaste gebruikers zijn onder meer Jack Dorsey, Ashton Kutcher en Elio Di Rupo. De Belg zou zelfs een overnamebod van Twitter hebben afgeslagen.

In 2012 haalde Della Faille al eens 910.000 dollar op voor een ander project CheckThis. Het verse geld komt van Lerer Ventures, Index Ventures en SV Angel.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hilko

misschien kwam hij op het idee toen hij de product presentatie zag van de Samsung Galaxy S4 ? daar zit die functionaliteit standaard in namelijk.
dus de mensen die hierin hebben geinvesteerd kunnen ook maar beter voor een goede advocaat zorgen, Samsung heeft een heel legertje patent-advocaten die inmiddels erg veel ervaring hebben…

jan

Als dat echt zo is dat het standaard op de Samsung zit tja… dan blijft het een Belg he.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond