Deel dit artikel
-

Deliveroo van start in Breda

Deliveroo zet zijn expansie in Nederland voort met de opening van lokale bezorgactiviteiten in Breda. De tiende stad op deze markt, de tweede in zuid-Nederland.

Bredanaren kunnen via een de app van Deliveroo maaltijden gaan bestellen bij onder meer Perfect Burger, Geisha Lounge, Maritz Slow Food, Binnen Breda of Tortilla’s. De bezorgdienst belooft vervolgens dat de orders binnen dertig minuten daarna worden afgeleverd.

General manager Philip Padberg: “Een stad als Breda barst van de lokale restaurants die niet altijd de faciliteiten hebben om op eigen kracht delivery service aan te bieden.”

Padberg beschikt in Nederland over een netwerk van twaalfhonderd fietsers en is actief in tien steden. Naast Amsterdam en Breda zijn dat Haarlem, Utrecht, Den Haag, Amstelveen, Eindhoven, Rotterdam, Leiden en Delft. Concurrent Foodora zit, ondanks zijn eerdere toetreding tot de Nederlandse markt, in zeven steden.

Het Engelse Deliveroo haalde afgelopen zomer 275 miljoen euro groeikapitaal op bij Bridgepoint Capital, het Russische DST Global en de Amerikaanse kapitaalverschaffers General Catalyst en Greenoaks Capital om de Europese expansie te versnellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond