Deel dit artikel
-

Sterke groei voor Deliveroo ook na coronaversoepelingen

De handelsomzet van maaltijdbezorger Deliveroo steeg in het eerste halfjaar met 102 procent naar 3,3 miljard pond. Ondanks versoepelingen werd de meeste groei (81 procent) gerealiseerd in het tweede kwartaal.

In de thuismarkt (VK en Ierland) werd in de eerste zes maanden 110 procent groei gerealiseerd, daarbuiten 95 procent. Een verklaring is mogelijk dat meer consumenten het gemak van thuisbestellen hebben ontdekt.

De omzet voor Deliveroo zelf steeg 82 procent naar 922 miljoen pond. Er was nog wel een verlies voor belastingen van 104,8 miljoen pond.

Het Britse bedrijf, dat ook in Nederland actief is, rekent op 50 tot 60 procent omzetgroei voor aangesloten restaurants voor het komende jaar.

In Nederland kreeg Deliveroo tijdens het kwartaal een boete van 176.000 euro van de Inspectie SZW. Het bedrijf heeft in 2018 maaltijden laten bezorgen door 22 buitenlandse werknemers zonder werkvergunning.

Deze week werd bekend dat de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero een belang van 5,1 procent heeft genomen in Deliveroo.

Op zijn beurt neemt de Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash volgens de Financial Times een aandeel in flitsbezorger Gorillas. DoorDash zou ‘enkele honderden miljoenen dollars’ willen investeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond