Deel dit artikel
-

Delivery Hero kondigt plan beursgang aan

Delivery Hero kondigt plannen aan voor een beursgang. De maaltijdbezorger wil tot 450 miljoen euro groeigeld ophalen. Voor aandeelhouder Rocket Internet is het de eerste beursgang in zijn portefeuille.

Vanochtend maakte Delivery Hero de intentie bekend tot de beursgangen in Duitsland en Luxemburg. Daarnaast zal een x-aantal nieuw uit te geven aandelen worden verkocht aan institutionele beleggers. Citigroup, Goldman Sachs International en Morgan Stanley begeleiden het proces.

Topman Niklas Östberg zegt met het nieuwe geld zijn leidende internationale positie te willen uitbreiden. Verder geeft hij in deze fase nog geen zicht op welke plannen hij heeft voor de honderden miljoenen nieuw werkkapitaal. Het ziet er in ieder geval naar uit, dat een significant deel naar de Duitse markt gaat. Daar vecht het met zijn eigen label Pizza.de om marktaandeel met Takeaway.com, het Nederlandse moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

Delivery Hero is in Nederland en omringende Europese landen ook bekend van startuplabel Foodora. Daarmee beoogt het de bezorgmarkt te vernieuwen. In dat segment strijdt Foodora tegen Deliveroo. De Duitse beurskandidaat is ook actief in Zuid-Amerika en het Verre Oosten.

In 2016 realiseerde het in de veertig landen waar het actief is 197 miljoen orders voor aangesloten restaurants. Dat was 52 procent meer dan het jaar ervoor. De omzet steeg in die periode met 71 procent naar 347 miljoen euro.

Rocket Internet heeft 35 procent van de aandelen in het zes jaar oude bedrijf. De Zuid-Afrikaanse investeerder Naspers tien procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond