Deel dit artikel
-

Dell blijft weg van mobiele telefoons

Dell gaat geen mobiele telefoons malen zodra de noodlijdende computerfabrikant is verkocht. Dat heeft oprichter Michael Dell gezegd. Die betaalt beleggers in totaal 13,88 dollar (10,43 euro) per aandeel om het bedrijf van de beurs te halen. Dell wil minder afhankelijk worden van de financiële druk van Wall Street.

De toekomst van Dell is weer wat helderder geworden nadat durfinvesteerder Carl Icahn vorige week de strijd om het bedrijf heeft opgegeven. Die kon niet op tegen het bod van bijna 25 miljard dollar door Dell en partner Silver Lake. Dell heeft te kampen met de afzwakkende verkoop van pc’s door de opmars van mobiele apparaten.

Vooralsnog heeft Dell geen plannen om de koers te verleggen. Dell hoopt wel te profiteren van de mobiele industrie, maar dat vanwege de infrastructuur. “Elk nieuw mobiel bedrijf heeft servers en opslag nodig”, vertelde Dell aan CNBC.

Dell heeft in het verleden diverse Android- en Windows Phone-toestellen op de markt gebracht en was zelfs de eerste met een phablet, maar erg succesvol waren die pogingen niet. In november 2011 werd de mobiele afdeling onder leiding van Ron Garriques (Motorola) zelfs opgeheven. Tablets blijven ondanks teleurstellende verkopen, maar de nadruk gaat meer liggen op zakelijke oplossingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond