Deel dit artikel
-

Dell mikt met Chromebook en cloud op onderwijsmarkt

Dell heeft op Dell World in Austin, Texas een Chromebook in combinatie met een cloudplatform gelanceerd. Met de laptop hoopt het Amerikaanse bedrijf vooral de onderwijsmarkt te paaien.

Het gaat om een 11 inch notebook, met een bescheiden resolutie van 1366 bij 768, webcam, USB-poorten en een HDMI-aansluiting.  De Chromebooks zullen vanaf 240 dollar in de markt worden gezet omdat ze op het gratis Chrome OS draaien. HP en Samsung hadden ook al Chromebooks, maar die zijn voor algemeen gebruik.

Het is voor het eerst dat Dell de onderwijsmarkt benadert met Chromebooks, zegt Margaret France van Dell EMEA tegen Emerce. “We hebben altijd in de onderwijsmarkt gezeten, maar we zien nu toch de wens van scholen om een universeel platform te bieden van uiteenlopende toepassingen.”

Dell levert de Chromebooks met Wyse PocketCloud, die vanaf elk platform en van elk apparaat kan worden benaderd. Dell levert software voor het beheer van de apparaten.

Chromebooks zijn niet de snelste notebooks op de markt, maar Dell levert ze met een snelle Intel Celeron 2955U processor.

Vooralsnog worden de producten aangeboden aan de Amerikaanse en Britse onderwijsinstellingen, overwegend lagere en middelbare scholen, waar kosten belangrijk zijn. “We gaan hiermee verder Europa in”, zegt France. Overigens wil Dell ook Chromebooks voor de consumentenmarkt gaan uitbrengen.

Dell zal vandaag op Dell World ook een samenwerking met Dropbox aankondigen voor de zakelijke markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond