Deel dit artikel
-

Dell brengt bod uit op EMC

Dell biedt 27,25 dollar per aandeel voor de overname van EMC, het moederbedrijf van WMWare. Als die overname doorgaat, ontstaat een van de grootste techbedrijven ooit, met een marktwaarde van 50 miljard dollar.

De overname zal worden gefinancierd door een consortium van banken, waaronder J.P. Morgan, Bank of America en Credit Suisse. Zelf heeft Dell geen geld om de overname te financieren vanwege een uitstaande miljardenschuld. De banken verstrekken een lening, maar kunnen daar niet te lang mee wachten nu de Federal Reserve de rente wil verhogen. Daardoor zou de overname veel duurder worden.

Dell maakt tot nu toe vooral hardware, naast pc’s voor de consumentenmarkt ook servers voor de zakelijke markt. Daar past het aanbod van EMC en vooral van dochter VMWare goed bij. EMC richt zich op zakelijke dataopslag, VMWare levert onmisbare virtualisatietechnologie voor de cloud. De overname moet dan ook in dat licht worden bezien. Dell wil vooral de cloudmarkt veroveren. Overigens is EMC ook nog eigenaar van beveiligingsbedrijf RSA.

VMWare is geen volledige dochter van EMC. De resterende aandelen (20 procent) zouden na de overname nog steeds vrij worden verhandeld.

EMC heeft wereldwijd 70.000 werknemers. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in het Utrechtse Groenekan (foto boven).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond