Deel dit artikel
-

Derde Apple Store zaterdag open

Apple opent zijn derde Nederlandse winkel aanstaande zaterdag in Den Haag in de Passage. De deuren gaan om 10.00 uur open.

Het wordt de eerste winkel in Nederland met een zogenoemde 360 graden (cirkelvormige) Genius Bar, waar klanten vragen kunnen stellen of hulp kunnen krijgen.

Er is géén voor Apple Stores zo kenmerkende glazen trap. Volgens het blog One More Thing, dat al enige tijd terug de hand wist te leggen op de bouwtekeningen, wordt gebruikgemaakt van een bestaande monumentale halfronde trap die aan de met glas overkapte cour (vide) grenst. Op de eerste verdieping, maar ook op het entresol (tussenverdieping), kan men helemaal rond de cour lopen.

Eind 2012 werd al duidelijk dat Apple belangstelling had voor een pand aan de Passage in Den Haag, maar deze moest ingrijpend verbouwd worden. In het pand was jarenlang boekhandel Verwijs gevestigd.

Geheel volgens traditie doet Apple geen nadere mededelingen over de nieuwe winkel, behalve (voorzichtig) verwijzen naar publicaties over de nieuwe Apple Store. De Passage zelf heeft de nieuwe winkel of de opening ook nog nergens genoemd. Op dit moment staan er nog schotten voor het pand.

Er zijn nog weinig concrete aanwijzingen voor een vierde winkel in Nederland. In Haarlem is een kleinere Apple Store. Ook Hilversum is al eens genoemd. Vermoedelijk zal er eerder een nieuwe Apple Store komen in België. Apple zou die willen vestigen in Post Plaza, het voormalig postgebouw in de Vlaamse stad Gent.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond