Deel dit artikel
-

Dertig procent omzetgroei mobiel internet in Nederland

De mobiele telecomaanbieders in Nederland zagen de omzet uit mobiel dataverkeer in 2010 met dertig procent groeien. Het ziet ernaar uit dat ze nog voor de komende zomer meer omzet met internet realiseren dan met sms.

Dat blijkt uit marktcijfers die telecomtoezichthouder Opta vanochtend publiceerde.

Bedrijven als KPN, T-Mobile en Vodafone zien hun gezamenlijke omzet met spraak- en sms-diensten over de jaren heen stabiliseren. Het enige segment waar duidelijk groei te bespeuren is, is de handel in mobiel internet.

Mobiel internet als percentueel onderdeel van de Nederlandse retailomzet:

  • 2008 – 7,8%
  • 2009 – 10,9%
  • 2010 – 14,2%

Uit onderstaande cijfers blijkt dat ergens in de komende maanden het omslagpunt wordt bereikt, dat operators meer omzet boeken met mobiel internet dan met sms:

De volumes in data en sms stijgen navenant:

In de afgelopen dagen maakte KPN duidelijk dat het zijn strategie tot 2015 niet meer puur ent op sms en telefonie, maar ook sterk op mobiel internet. Rond de zomer komen er nieuwe abonnementen die meer onderscheid maken in snelheid. Daarnaast moeten nieuwe abonnees extra gaan betalen als ze mobiele VoIP-diensten via KPN’s mobiele datanetwerk willen gebruiken.

Wat ook opvalt in Opta’s marktoverzicht is dat steeds meer huishoudens met vaste aansluitingen ervoor kiezen om combinatiepakketten te nemen. Ze nemen niet enkel telefonie of internet, maar een combinatie van die twee en steeds meer ook met televisie.

Triple play:

Dual play:

Foto: thms (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond