Deel dit artikel
-

Deutsche Bank stapt over op Google Cloud

Deutsche Bank tekent een intentieverklaring om zijn IT-infrastructuur en digitale diensten te migreren naar de cloud van Google. Het gaat om een meerjarige samenwerking die over een periode van tien jaar een winst kan opleveren van tien miljard euro.

Vanochtend maakte Deutsche Bank de ondertekening van de intentieverklaring bekend. De laatste handtekening wordt over een paar maanden gezet. De bank nodigde in februari van dit jaar een aantal cloudproviders uit met de vraag om het aanbod van meerdere IT-partners samen te brengen op een centraal gehost platform.

Volgens het Handelsblatt levert de deal zo’n grote kostenbesparing op, dat deze over een periode van tien jaar een winst voor belasting van een miljard euro oplevert. Dat is geen overbodige luxe, want de bank boekte in 2019 een verlies van 5,7 miljard euro op een omzet van 22 miljard (PDF).

Deutsche Bank migreert niet enkel IT-diensten naar Google Cloud, maar spreekt ook af om samen nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. “De volgende generatie financiële producten voor klanten.” Daarbij gebruikt de kunstmatige intelligentie en machine learning van het Amerikaanse techbedrijf.

Een toepassing op de retailmarkt is, bijvoorbeeld, te analyseren waar de bank fysieke kantoren moet openen met welk soort producten en juist zou moeten sluiten. Voor Vodafone deed Google dat eerder ook al. Ook zal Google sturen op meer tekst- en voicechat bij klantcontact. Voor de grootzakelijke kant wordt gedacht aan zaken als het voorspellen van cashflow, betere risico-analyses en geavanceerde digitale beveiliging.

Foto: Carsten Frenzl (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond