Deel dit artikel
-

Deutsche Post bezorgt kranten en bladen via mobiele app

Kleinere uitgevers verliezen vanaf dit najaar een kostenpost: de fysieke distributie. Deutsche Post brengt dan namelijk een app uit voor tablet computers die dat overbodig maakt.

In oktober 2011 gaat de nog naamloze dienst van start, bevestigt Wirtschafts Woche. Die Post zegt in die uitgave van het een applicatie ontwikkelt voor makers van kranten en tijdschriften om hun werken via de digitale route naar de lezer te brengen.

De applicatie wordt gratis voor de consument. Uitgevers betalen een vast bedrag per download, tenzij er ook hele grote mediabestanden moeten worden meegestuurd. Dan moeten er als het ware meer postzegels op de bestelling.

Deutsche Post stelt dat het kosten en tijd van uitgevers overneemt omdat zijn app naadloos zou aansluiten op de redactiesystemen.

GFT Technologies levert de onderliggende techniek. De app draait zowel op de iPad als op Android-tablets.

Foto: wiertz (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Nu nog het nieuws personaliseren en je hebt de perfecte krant waar je betaalt voor wat je wilt lezen. Zelf je eigen krant samenstellen en nooit meer “onzinnig” nieuws in de bus. Voor adverteerders geen waste meer, maar ultieme targetting. Wanneer start de eerste krant in NL?

Trendwatcher

He, dat is toch precies wat Push2tablet (http://www.push2tablet.com) met Tablisto (http://www.tablisto.com) hier in Nederland doet? Zelfde model volgens mij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond