Deel dit artikel
-

iPad favoriet bij browsen

De iPad lijkt het ideale apparaat voor browsen. De iPad neemt wereldwijd een procent van de wereldmarkt voor browsers voor zijn rekening. Apple domineert ook de markt voor mobiele browsers. In de VS zijn de iPhone en de iPad samen goed voor tweederde van de markt. (meer…)

Deel dit bericht

6 Reacties

Michiel Ebeling

Erwin Moojen

Wat een wazig artikel, waarbij Apples met peren worden vergeleken. Raar dat dit zo klakkeloos wordt overgenomen door iemand die niet de moeite neemt om alles echt goed te doorgronden. Onderstaande regel begreep ik echt niet en dan ga ik twijfelen aan het hele artikel:

“Volgens een studie van comScore naar het gebruik van mobiele apparaten kwam de afgelopen tijd 89 procent van het internetverkeer van Apple’s iPad. Canada liep daarbij voorop met 33,5 procent, met Brazilië op een tweede plaats. Nederland staat niet in de lijst, maar wijkt vermoedelijk niet heel erg af van Duitsland, Spanje en Frankrijk die elk een marktaandeel van rond 25 procent laten zien.”

Even afgezien of de iPad wel een mobiel apparaat genoemd kan worden, eerst is het verantwoordelijk voor 89%(!!) van het verkeer en daarbij loopt Canada voorop met 33,5% (?). Hoe kom je dan op het gemiddelde van 89%? Of bedoelt men dat de iPad met een marktaandeel van 33,5% in Canada, voor 89% van het mobiele verkeer zorgt? Lijkt me wel heel erg sterk. Ook is het in zo’n geval goed om even uit te leggen hoe dat verkeer is gemeten, in pageviews of bezoekers of…

Jammer en het niveau past niet bij Emerce (hoop ik).

Jannemiek - Emerce

@Erwin,

Ik heb even gevraagd of de auteur wil reageren. Een antwoord op je vraag komt er aan.

Jan Libbenga

Erwin,

Sinds wanneer is er een discussie over de vraag of de iPad een mobiel apparaat is? Heb net nog even gechecked, maar er zit toch echt geen snoer aan mijn iPad. Bovendien gaat het er niet om wat jij en ik vinden, de marktonderzoekbureaus rekenen de iPad tot die categorie en dat lijkt me eerlijk gezegd nogal evident.

Verder vrees ik dat je als een speer door mijn artikel bent gegaan, want je hebt duidelijk de link gemist die ik er toch echt met reden in heb gestopt: daar had je het comScore onderzoek in detail kunnen bekijken, 89 procent is het resultaat van metingen in dertien landen. Het meeste tabletverkeer komt uit Canada. In de tekst hebben we dit nog verduidelijkt.

Jos Donkers

@ Mooijen, weet je nou echt niet dat de iPad (de duurste versie) is uitgerust met 3G? Waarom zou dat geen mobiel apparaat zijn?

JJ

@Donkers,@LIbbenga: Ik ben ook van mening dat de iPad niet onder mobiel hoort, mijn laptop heeft 3G is die dan ook mobiel?? Artikel is onleesbaar en vaag, vraag me ook af of een final check op dit artikel wel heeft plaatsgevonden alvorens het te plaatsen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond