Deel dit artikel
-

Deutsche Post DHL: Duizenden meer pakketkluizen dan gepland

Deutsche Post DHL wil komende 2,5 jaar nog eens drieduizend extra pakketkluizen gaan bouwen in Duitsland dan eerder voorzien.

Eind 2023 moeten er zeker vijftienduizend nieuwe pakketkluizen zijn geplaatst op drukke locaties. De logistieke dienst gaf gisteren een update over zijn plannen met de vorm van pakketbezorging die in Nederland ook enigszins van de grond begint te komen.

In de afgelopen twee jaar heeft de logistieke gigant het aantal pakketkluizen op de thuismarkt verdubbelde tot 8.200. Er komt nog een keen een verdubbeling aan, zo vertelt bestuurder Tobias Meyer.

De reden voor het opschalen van de bouwplannen is simpel: er komen meer online shoppers die meer aankopen zullen doen dan eerder verwacht. E-commerce groeit harder. Dozenkluizen zijn op een grote markt als Duitsland een efficiënte manier om pakketjes bij de ontvanger te krijgen. De pakketbesteller hoeft niet alle deuren in een wijk af te rijden en aan te bellen, maar kan een deel van zijn vracht op een aantal centrale locaties in beveiligde vakken kwijt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond