Deel dit artikel
-

Deutsche Post en Adobe introduceren Pdf postzegel

De Duitse Posterijen en het softwarebedrijf Adobe introduceren in Duitsland een elektronische postzegel in Pdf formaat. Het Pdf bestand hoeft alleen maar afgedrukt te worden en op een envelop te worden geplakt.

De nieuwe dienst wordt in de loop van deze maand in eerste instantie geïntroduceerd voor de Duitse vestiging van het veilinghuis eBay. Bedrijven die spullen via eBay verkopen en pakjes moeten versturen, hoeven niet langer naar het postkantoor. De dienst van Deutsche Post maakt deel uit van Stampit Home and Business, dat al zo’n 70.000 gebruikers heeft.

Elektronische postzegels zijn niet nieuw, maar echt aanslaan deden ze tot nu toe niet. Ongeveer een jaar geleden lanceerde de Britse post zijn eerste elektronisch oplaadbare zegel. Het internetproduct van de Royal Mail is bestemd voor de kleine en middelgrote ondernemingen en de vrije beroepen.

Al in 2001 kondigde PTT Post (TPG Post) de digitale postzegel aan onder het motto ’likken wordt klikken’. Gemikt wordt op bedrijven voor wie een frankeermachine te duur is. Het Easystamp product wordt nog steeds aangeboden. Volgens TPG zijn er enkele duizenden toegewijde gebruikers. “We hebben niet het plan om op korte termijn op iets anders over te stappen,” zegt woordvoerster Hanne Kluck.

Nadeel van veel huidige oplossingen is dat aparte software geïnstalleerd moet worden. Voor de dienst van Deutsche Post is alleen Acrobat Reader vereist. Daarnaast betaalt de gebruiker alleen de portokosten. Royal Mail rekent ook abonnementskosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond