Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom: Niet blindstaren op glasvezel

Deutsche Telekom zegt dat het onmogelijk is om heel Duitsland te voorzien van glasvezel. Het bedrijf vindt de inzet van VDSL, gebaseerd op traditionele telefoonlijnen, realistischer.

‘Als we ons blindstaren op glasvezel, blijft een deel van het land voor jaren achter’, zegt het telecombedrijf.

Deutsche Telekom volgt daarmee de route die KPN in Nederland heet gekozen, waar technieken als ‘super vectoring’ datasnelheden tot 250 Mbps mogelijk moeten maken. Ook test het Duitse bedrijf een nieuwe technologie XG-FAST, met snelheden tot 11 Gbps.

Daarnaast kan het huidige 4G LTE netwerk 95 procent van de Duitse bevolking voorzien van snelheden tot 300 Mbps. Op die manier kan ook het buitengebied worden geholpen aan hogere snelheden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Prachtige uitspraak van DT (als ook – in mindere mate – van KPN): ik woon al jaren in Duitsland en, sinds het moment dat iemand bij DT aan Angela beloofd heeft dat men “op niet al te lange termijn heel Duitsland van snel internet zal voorzien, om ook op dat vlak in de pas en – já – zelfs voorop te lopen in Europa…” komt men er voortdurend op terug!
En het hoeft voor mij ook géén 1Gb te zijn, zelfs geen 300Mb… Wij zouden het hier, niet te ver van bijv. Dusseldorf, al prachtig vinden wanneer DT al 30 Mb down- en 15 Mb upload zou leveren. En zelfs dat krijgen ze niet voor elkaar (of doen ze gewoon niet?!), om over “beschikbaarheid, downtime en kwaliteit” nog maar niet te spreken.
Ze liegen en doen maar wat en wanneer dit nu de graadmeter is voor “made in Germany”, dan is de weg nog heeeeeel lang!
PS. Waarom kunnen andere ondernemingen, waaronder tenminste 1 Nederlandse, het dan wél in Duitsland?!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond