Deel dit artikel
-

‘Deutsche Telekom koopt Hosting Europe’

Deutsche Telekom zou op het punt staan om Hosting Europe te kopen via en als aanvulling op dochterbedrijf Strato.

Dat bevestigden vijf bronnen aan persbureau Reuters kort voor het weekend.

Hosting Europe rondde onlangs een rebranding af en gaat nu als HEG door het leven (Hosting Europe Group).

Deutsche Telekom zou de overname willen realiseren via dochterbedrijf Strato en is in gesprek met Amerikaanse investeringshuizen om de acquisitie mee te financieren.

Het hosting bedrijf, naar eigen zeggen de nummer twee in de EU op het gebied van managed hosting, zou gewaardeerd worden op 1,7 miljard euro. HEG is sinds 2013 in handen van investeerder Cinven.

HEG genereerde in het eerste half jaar van 2015 een omzet van 137 miljoen euro en een winst (ebitda) van 55 miljoen euro (PDF). De hoster heeft 1,7 miljoen klanten.

Hosting Europe zou een compleet overlappende aanvulling zijn op de activiteiten van Strato. Beiden zijn actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Amerika. Strato ook in Nederland.

CEO Christian Böing van Strato (foto) zei onlangs tegen Emerce dat hij de internationale groei vooral reactief wil realiseren. Dat houdt in: internationaal de vraag naar zijn diensten monitoren om vervolgens, waar mogelijk, de markt met sterk concurrerende prijzen te bewerken en verdere vraag op te wekken. Dat staat tegenover een agressieve expaniestrategie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond