Deel dit artikel
-

Digitaal loket voor slapende tegoeden van start

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) opent een digitaal loket voor slapende tegoeden. Het wordt daarmee voor erfgenamen gemakkelijker om na te gaan of een overleden familielid nog een tegoed heeft bij een bank.

Het loket is bedoeld voor erfgenamen die geen zicht hebben bij welke bank(en) de overledene tegoeden aanhield. Zij kunnen voortaan terecht op Slapendetegoeden.nl. Als erfgenamen wel weten bij welke bank rekeningen werden aangehouden dan kunnen zij direct terecht bij de desbetreffende bank.

Bij slapende tegoeden gaat het vaak om inactieve bankrekeningen waarbij de bank bijvoorbeeld door verhuizing het contact met de klant is verloren. Ook kan het gaan om actieve rekeningen waarvan de erfgenaam niet weet dat ze bestaan.

Voor het doen van de navraag via het Loket dient de navrager zijn NAW-gegevens in te vullen en de wettelijke benodigde bewijsstukken te uploaden, zoals bijvoorbeeld een kopie Verklaring van Erfrecht of Akte van Overlijden, waaruit blijkt dat hij/ zij de rechtmatige erfgenaam is.

Op dit moment hebben achttien banken zich aangesloten bij het loket: ABNAMRO, ING, Rabobank, SNS, GE Artesia Bank, Credit Europe Bank, Delta Lloyd Bank, Garantibank, Leaseplan Bank, Lloyds Bank (voorheen Bank of Scotland), OHRA Bank, Robeco, The Economy Bank, ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank, ZwitserlevenBank en Theodoor Gilissen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond