Derp

Digitale wereld Harry Potter opent zijn deuren

Pottermore.com, de digitale voortzetting van de Harry Potter-reeks, opent na maanden voorbereiding vandaag zijn deuren voor het brede, internationale publiek.

Uitgevers internationaal krijgen van successchrijver J.K. Rowling een lesje van wat ‘een boek’ in de digitale wereld kan betekenen. Sinds de zomer van 2011 laat de uitgever informatie uitsijpelen om de Potterfans warm te maken. De Engelse maakte zojuist bekend dat ze de deuren van Pottermore.com opent.

Van de Harry Potter-boeken verschenen nooit digitale exemplaren in de winkels, noch e-books noch audioboeken. Schrijfster Rowling had enkel de papieren rechten in exploitatie gegeven, maar had de digitale rechten nog steeds zelfs. Nu het laatste boek over de tovenaarsleerling in print is verschenen, begint de hele reeks weer opnieuw. Maar dan in het digitale domein.

Op shop.pottermore.com ging begin deze maand de downloadwinkel al van start. Lezers kunnen nu eindelijk de digitale versies van de boeken kopen voor alle gangbare platformen voor digitale boeken, zowel om te lezen als om te luisteren. Hoewel de omzet in de eerste drie dagen al over de anderhalf miljoen dollar schoot, zit de echte nieuwigheid niet in de boekenwinkel zelf.

De hoofdsite Pottermore.com is geen boekenwinkel, maar een belevingswereld. Geregistreerde leden kunnen er spellen spelen, quizen doen, competities houden en punten sparen om zich te meten aan andere gamers. Vandaag ging de Potterwereld rondom het eerste van de zeven boeken online. Beetje voor beetje zal de online wereld worden uitgebreid, niet enkel met opdrachten maar ook met nieuwe hoofdstukken voor de Harry Potter-boeken.

2 Reacties

Er waren wel audioboeken. De Britse werden bijvoorbeeld briljant voorgelezen door Stephen Fry.

opvallend om te zien dat er geen koppeling is gemaakt met (de grote) socials zoals Facebook. Toch wel voordehand liggend bij het zoeken van vrienden bijvoorbeeld.
Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.

Ook bijzonder dat je verplicht bent een nickname te kiezen die door Pottermore gesuggereerd wordt, eigen keuze is niet mogelijk. Dit om absolute anonimiteit te waarborgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug