Deel dit artikel
-

Directeur Patrick Kerssemakers verlaat fonQ

Patrick Kerssemakers trekt in april na vijftien jaar definitief de deur achter zich dicht. Hij verlaat het bedrijf en draagt zijn functie over aan Joost Wels.

“Een bedrijf van 250 man aansturen moet een ondernemer niet doen, maar een bestuurder. We hebben het bedrijf groot gemaakt, regelmaat en een kadans gegeven en is een olietanker die je op koers moet houden”, aldus Kerssemakers tegen Emerce.

Eeder vandaag informeerde de ondernemer zijn medewerkers over het besluit om formeel per 1 april te vertrekken. “De directie is er klaar voor, zijn al maanden ingewerkt.”

“Er is een jongensdroom uitgekomen en we hebben een nieuwe eigenaar die ervoor wil gaan”, een eigenaar in de persoon van Ad Scheepbouwer. Kerssemakers speelde al enkele maanden met de gedachte afscheid te nemen van het bedrijf dat hij ooit begon als Mailorder Solutions. Dat deelde hij vroegtijdig met Scheepbouwer.

In 2009 kocht de ondernemer, toen actief met verscheidene webwinkels met ‘spullen zonder stekker’, fonQ met de daarachterliggende shops. Vanwege de naam. Die werd in de jaren daarna geladen als zijnde het vlaggenschip met al het aanbod van de achterliggende shops. Nu staat fonQ voor lifestyle in wonen.

Vanaf het voorjaar neemt de vertrekkend directeur gas terug om meer tijd aan zijn privé leven te besteden. “Misschien koop ik later wel weer een bedrijfje.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond