Deel dit artikel
-

DMA Institute plots op de wereldkaart

DMA Institute uit Amsterdam scoort perfect in de gezaghebbende ABC Viewability Audit. DMA’s diensten worden veel gebruikt om de zichtbaarheid en effect van online reclame te meten. Directeur Marcel Vogels maakt zich op voor een internationale groeispurt.

In de wereld van de zichtbaarheidsonderzoeken, en daar dan weer de toetsing van, is ABC een wereldpartij. Zoiets als Tüv in Duitsland, maar dan voor online metingen. Voor het eerst liet DMA Institute zich helemaal doorlichten door de Engelsen en scoorde tot eigen verbazing een perfecte score.

Deze is gisteren aan het einde van de dag bekendgemaakt in Engeland.

Directeur Marcel Vogels: “De scope van de technische ABC test betreft het accuraat en betrouwbaar meten van online zichtbaarheid onder alle mogelijke omstandigheden betreffende verschillende formaten, browsertypen en devices. De audit onderzoekt of systemen correct 1-seconden-vertoningen betrouwbaar meet. Er zijn maar zes partijen in de wereld die dat kunnen.”

Wanneer multinationals pitches uitschrijven, in welke sector dan ook, pakken ze de relevante internationale toplijstjes erbij om een short list met leveranciers te maken. DMA Institute staat nu van niets op de nummer één-plek op zo’n lijstje. Het zijn in dit geval vaak internationaal werkende mediabureaus, adverteerders en uitgevers wiens oog op de Nederlandse speler zou vallen. “Ze gaan ons platform proactief gebruiken.”

Vogels: “Feitelijk is dit een droom die uitkomt. Een collectief van Nederlandse innovatieve geesten die zich meer dan meten kan met Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen op een multi-miljardenmarkt. Simpelweg door positief te kiezen voor transparantie en integriteit, door online fraude en waste bloot te leggen.”

Foto: Gramma Photography (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Guus Pastijn

Geweldige prestatie. Gefeliciteerd

Michiel Kreijger

Gefeliciteerd DMA, een waanzinnige prestatie!

steven pieneman

Congrats Marcel!

Marcel

Dank jullie wel allemaal!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond