Deel dit artikel
-

Donald Trump kloont Kickstarter ‘voor de gewone man’

Vastgoedmagnaat Donald Trump is samen met Learning Annex-oprichter Bill Zanker een crowdfundingplatform gestart onder de veelzeggende naam FundAnything.

Daarbij zal Trump (1946) een aantal projecten zelf financieren en hij zal wekelijks via Twitter een aantal van die projecten onder de aandacht brengen.

Zanker is het platform begonnen – samen met onder meer entrepreneur Scott Tilson – omdat Kickstarter in zijn ogen te veel is voor ‘Brooklyn hipsters’. FundAnything is er voor de man op de straat. Zo heeft Trump veertigduizend dollar geschonken aan man die een longtransplantatie moet ondergaan en 25.000 dollar aan een zanger die een album in Nashville wil opnemen.

Trumps vermogen wordt geschat op 3,2 miljard dollar. Jaarlijks verdient hij als voorzitter en president van zijn eigen onderneming zestig miljoen dollar. Zanker en Trump kennen elkaar al langer. Samen schreven ze een boek genaamd Think Big and Kick Ass in Business and Life.

FundAnything rekent administratiekosten die hoger uitvallen als het project niet van de grond komt. Op die manier wordt het kaf van het koren gescheiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond