Deel dit artikel
-

Door gebreken geplaagde Galaxy Fold in september in de winkels

Samsung gaat zijn vouwbare smartphone Galaxy Fold alsnog in september uitbrengen. Het bedrijf zegt dat de geconstateerde gebreken zijn verholpen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf stelde de lancering van de Fold uit nadat diverse gebreken waren geconstateerd door journalisten die testexemplaren mochten uitproberen. Ook in Nederland toonde Samsung de Fold aan journalisten, maar alleen tijdens de opening van zijn winkel in Utrecht.

De problemen met de Fold waren van uiteenlopende aard: een aantal recensenten verwijderde een beschermlaag die ze voor een folie hadden aangezien. Die laag liet sneller los dan de bedoeling was. Na verwijdering ging het scherm op zwart of fikkerde.

Samsung beweerde aanvankelijk dat de smartphone 200.000 keer zonder problemen gevouwen kon worden. Het bedrijf erkende later zelf dat het zwakheden aan de randen van het scherm heeft geconstateerd en dat het maatregelen neemt op de bescherming te verbeteren.

De Amerikaanse lancering van de eerste vouwbare smartphone van Samsung (2020 euro) was oorspronkelijk gepland voor 26 april.

De beschermlaag kan nu niet meer verwijderd worden en het toestel is beter beschermd tegen stof dat onder het scherm kan kruipen.

Samsung heeft nog geen specifieke datum genoemd waarop de Fold verkrijgbaar is. Ook is niet duidelijk of het toestel ook meteen in de Benelux te koop is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond