Deel dit artikel
-

Samsung toont zijn eerste vouwbare smartphone

Onder de naam Galaxy Fold heeft Samsung vanavond zijn eerste vouwbare telefoon gepresenteerd. Het eerste 7,3 inch Infinity Flex Display kan worden opgevouwen tot een compacte versie met cover-display. Het scherm kan worden opengeklapt om te multitasken en presentaties, digitale tijdschriften, films en AR-content te bekijken. 

Samsung ontwikkelde voor de smartphone een geavanceerde scharnier met meerdere tandwielen. Dit systeem is ondergebracht in een verborgen behuizing.

Galaxy Fold is verder een normaal te gebruiken smartphone met een AP-chipset, 12 GB RAM en een dubbel batterijsysteem.

Het toestel is vanaf het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar tegen een nog nader te bepalen prijs. De vraag is alleen wel of deze nieuwe categorie in een behoefte voorziet. Ook andere fabrikanten werken aan vouwbare smartphones.

Het belangrijkste nieuws, de lancering van nieuwe Galaxy S10, was al grotendeels uitgelekt. Naast de Samsung Galaxy S10 en de Galaxy S10+ maakt dit keer de goedkopere Galaxy S10e zijn debuut.

Samsung had dit jaar gekozen voor een eigen evenement in San Francisco, in plaats van een presentatie tijdens het Mobile World Congress dat aanstaande maandag begint. President Dj Koh maakte onder meer bekend dat Samsung in totaal 2 miljard Galaxy smartphones heeft verkocht.

De Galaxy S10 maakt gebruik van wat Samsung zijn beste scherm tot nu toe noemt: ’s werelds eerste Dynamic AMOLED-display. Het display toont volgens het bedrijf levendige content in meer kleuren dan ooit.

De Samsung Galaxy S10 krijgt een schermdiagonaal van 6,1 inch en telt vier camera’s: de selfiecamera aan de voorkant en drie camera’s aan de achterkant, waarvan twee twaalf MP-camera’s en één ultrabreedhoeklens van 16 MP. De batterij is er een van 3.400 mAh, een verbetering ten opzichte van de Galaxy S9.

De Samsung Galaxy S10+ heeft een schermdiagonaal van 6,3 inch (16 centimeter) en krijgt vijf camera’s mee, waaronder een dubbele selfiecamera. Er zijn modellen met 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte, en 8 GB RAM en 512 GB opslagruimte. Video’s kan de Galaxy S10 filmen op een 4K-resolutie met HDR-ondersteuning.

Het kleinere toestel krijgt een schermdiagonaal van 5,8 inch (14,7 centimeter) en telt slechts drie camera’s in totaal: de selfiecamera en twee camera’s achteraan.

De reguliere S10 en de S10+ kosten resp. 899 euro en 999 euro, maar afhankelijk van de configuratie kan de prijs zelfs oplopen naar 1599 euro. De Galaxy S10e is te koop voor een adviesprijs van 749 euro, Vanaf 8 maart is de Galaxy S10-reeks in Nederland te koop, maar nu al wel te bestellen.

Samsung onthulde vanavond ook zijn nieuwe line-up Galaxy wearables: Galaxy Watch Active, Galaxy Fit/Galaxy Fit e en Galaxy Buds.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond