Deel dit artikel
-

Doutzen Kroes ‘gevaarlijkste Nederlandse celebrity’

Topmodel Doutzen Kroes is de gevaarlijkste Nederlandse beroemdheid om online naar te zoeken. Online beveiliger McAfee onderzocht voor het twaalfde jaar op rij verschillende nationale en internationale beroemdheden in relatie tot online risico’s. Voor Nederland is dat Kim Kardashian, met op een stevige tweede plaats Doutzen Kroes.

Cybercriminelen gebruiken deze namen om consumenten naar gevaarlijke websites te lokken, waarna malware wordt geïnstalleerd om persoonsgegevens en wachtwoorden te stelen.

Actrice Naomi Watts sluit de top 3 af, gevolgd door Game of Thrones-superster Emilia Clarke (4), actrices Amber Heard (5) en Rachel Weisz (6), comedians Jimmy Kimmel (7) en Jimmy Fallon (8) en actrice Noomi Rapace (9). Zangeres Adele is, als enige muzikant op de lijst, de hekkensluiter op plek 10.

Hoewel de top 100 voornamelijk gedomineerd wordt door internationale supersterren, zijn er nog veertien andere BN’ers in de lijst te vinden. Deze staan allemaal beduidend lager, met Lil’ Kleine als eerstvolgende op de lijst op plaats 22. Linda de Mol (38), Max Verstappen (45), Gerard Joling (47) en Humberto Tan (50) bevinden zich nog allemaal in de top 50.

Diverse Nederlandse dj’s die eerder altijd hoge notering haalden zijn beduidend minder bedreigend geworden. Zo staat Armin van Buuren (die de internationale lijst in eerdere jaren zelfs aanvoerde!) op plek 81, nog onder zijn college Hardwell (76). Ook Tiësto (83) en Afrojack (84) zijn flink gedaald. Influencer Anna Nooshin sluit de lijst met Nederlanders af op plaats 98.

Foto: Georges Biard (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond