Deel dit artikel
-

Downloads apps videoconferencing door het dak

De downloads van apps voor videoconferencing gaan door het dak, zo laten cijfers van marktonderzoeker App Annie zien. Afhankelijk van de app en het land gaat het om een factor tien tot dertig.

De verspreiding van het coronavirus heeft de wijze waarop mensen met elkaar omgaan aanzienlijk veranderd. Omgangsvormen die zich normaalgesproken in het fysieke domein afspelen, verplaatsen zich met het gemak van een muisklik naar het digitale domein.

Zakelijke apps werden 62 miljoen keer gedownlaodn via iOS’ en Googles downloadwinkel in de week van 14-21 maart. Dat was het meeste ooit, wereldwijd. De week ervoor lag dat aantal al 45 procent hoger, een teken dat de hoeveelheid werknemers die thuis werken nog steeds groeit. Vergeleken met heel 2019 lag dit aantal negentig procent hoger.

Een overzicht van analyticsbedrijf App Annie toont dat het de downloads van videoconferencingapps Google Hangouts, Houseparty Microsoft Team en Zoom in het bijzonder vele malen hoger liggen dan het gemiddelde over het vierde kwartaal.

kenji ross (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond