Deel dit artikel
-

DPD opent eerste bezorgwinkel in Berlijn

Pakjesbezorger DPD is een eigen winkelconcept gestart. In Berlijn is een eerste DPD Store geopend, een microdepot waar de consument pakjes kan afhalen en laten verzenden.

Bestellingen met kleding kan men meteen uitpakken en passen of uitproberen in een sfeervolle omgeving.

Ook wordt er fairtrade koffie geschonken en kunnen er biologische snacks worden besteld.

Kartonnen dozen die niet meer nodig zijn worden bewaard voor klanten die zelf hun pakket willen verzenden.

Vanuit het depot wordt met de elektrische fiets ook aan huis bezorgd. De DPD-winkel moet een bouwsteen worden van groene stadslogistiek.

In het achterste gedeelte van de winkel zijn meerdere e-bakfietsen van de fabrikant ONO gestationeerd, die direct op de locatie worden geladen en voorzien van pakketten. Wanneer het microdepot in gebruik wordt genomen, zullen in eerste instantie dagelijks ongeveer 300 pakketten lokaal emissievrij worden afgeleverd.

Verder konsumenten kunnen in het desbetreffende pand lockers of opbergruimtes huren dankzij een samenwerking met opslagaanbieder Storebox.

DPD Store doet denken aan Box, de winkel van het Finse postbedrijf Posti in Helsinki. De shop met poederroze muren dient als pop-upshowroom voor jonge Finse merken

Vooralsnog wil DPD het concept alleen in Duitsland uitrollen. De eerste DPD Store bevindt zich aan de Frankfurter Allee 31, 10247 Berlijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond