Deel dit artikel
-

Dramatische kijkcijfers voor RTLZ

Nieuwszender RTLZ is een groot deel van zijn kijkers kwijtgeraakt. Gisteren keken er overdag nog geen 14.000 mensen, tegen gemiddeld 65.000 vorige week. Ook in de avonduren was het niet veel beter met gemiddeld 17.000 kijkers. Alleen Comedy Central Family, RTL Crime en RTL Lounge scoren slechter.

Een belangrijk deel van het kijkersverlies kan worden toegeschreven aan het feit dat de zender nog niet overal wordt aangeboden, zij het al wel via Ziggo en KPN. Caiway, Kabelnoord en Delta hebben nog geen overeenstemming bereikt.

Daarnaast heeft een groot deel van het bedrijfsleven – de belangrijkste doelgroep – geen toegang meer tot RTLZ omdat men vaak televisie afneemt via Digitenne of CanalDigitaal. Ook hier is RTLZ (nog) niet te ontvangen. RTL heeft ervoor gekozen om de zender niet langer via RTL7 aan te bieden. Op internet is wel een livestream beschikbaar.

Niettemin vallen de cijfers fors tegen, aangezien er rond de lancering van de zender flink wat publiciteit is gegenereerd.

Het nieuwe RTLZ richt zich voortaan op ideeën en inspiratie binnen de thema’s business, tech, innovatie, start-ups en lifestyle, naast algemeen en financieel nieuws.

Deel dit bericht

53 Reacties

Kirsten

Tja, bij Tele2 hebben we de nieuwe zender ook niet, en ik had echt graag gekeken. Domme fout om niet langer uit te zenden op RTL7. Hadden ze op z’n minst moeten doen tot er groter bereik was..

R.i. De roos

Wat een gemis.voor ons was rtl7 een geduchte concurrent van radio1. Nu we rtlz niet meer kunnen ontvangen op kanaal plus gaan we dus maar weer radio1 luisteren. Belachelijk om zo met je kijkers om te springen.

Disje

Heel jammer dat RTLZ voor een grote doelgroep (KPN digitenne oa) niet meer te volgen is. Lijkt me verstandig om dat snel te verbeteren.

rene

jammer,alle buitengebieden[schotel] uitgeschakeld.nu overgeleverd aan de rooie rakkers.

marco

Tja zo wordt reclame maken op rtl z ook een stuk minder aantrekkelijk ik heb ook digitenne en helaas……

Arjan

Ik keek altijd graag naar RTLZ, echter ik heb ook digitenne en kan dus niet meer kijken. Erg jammer.

G.A. van den Berkhof

Inderdaad ik ontving RTL7 via Digitenne. Het was de dagelijkse update van de financiële wereld. Ik mis de commentaren en het nieuws
vernieuwend is niet altijd goed!

Roel

Domme actie!

Gaat heel veel kijkers kosten en zal niet eenvoudig te herstellen zijn. Had dit van RTL echt niet verwacht.

Jaap

Spijtig dat Digitenne inderdaad RTLZ (nog) niet doorgeeft. De gedaalde kijkcijfers geven aan dat een flink deel van de vast kijkers/luisteraars nu geen toegang meer heeft. Terugkijkend niet handig. Belangrijker is echter wat de toekomst brengt! Graag nu reeds info anders haken heel veel mensen definitief af en zie ze dan maar eens terug te krijgen. Ik ben heel benieuwd wat de nabije toekomst brengt.

Theo Elizen

Erg vervelend dat na het omzetten van RTLZ van kanaal 7 naar kanaal 11, teletekst niet meer werkt. Niet echt een professionele overgang en zelfs geen klant informatie over dit probleem.

wgm van wichen

ik als trouwe kijker,toch weer de dupe van het grote geld uit die de dienst uitmaakt.

henk oogjen

idd erg jammer dat het verplaatst is

Watchit

Geen idee wat rtl denkt? Maar zeer veel beursvolgers kijken analoog en ja ze hebben ook digitaal maar op werkplek niet…dikke fail dit

Gonnie

Waardeloos dat ik RTLZ niet meer kan ontvangen via digitenne.
Keek er iedere dag naar. Hier had voor de wijziging al een oplossing voor moeten zijn. Niet erg klantvriendelijk dit.

jan

Waardeloze zender op alle fronten……
Ik ga niks veranderen, hoef het niet meer te zien!!
Welterusten!!

Emile

Ook ik kan mij niet voorstellen dat Bert Habets of Marco Louwerens (de verantwoordelijke voor RTL (Z)) niet begrijpen dat er heel veel glasvezelklanten zijn die overdag gebruik moeten maken van een analoog toestel en nu verstoken blijven van RTLZ.
Het zijn toch primair de kijkcijfers (en niet de luistercijfers) die doorgifte van een kanaal voor adverteerders cq omroep interessant maken.

Ruud Albert

Weinig respect voor de kijkers weer! Wel handig als het weekend is, Alleen de doordeweekse eenheidsworst moet nu op de kalender kijken wat voor dag het is?

rick vd broek

Ik heb ze gevonden op kanaal 12 (ziggo). Heel veel succes, ik zal blijven kijken naar dit voor mij leuke kanaal.

Leonard

Verhuisd naar kanaal 12? Dat was en is TV5Monde. Toch wel een gemis want RTLZ stond van 09:00 tot 17:45 aan.

Dick Siekmans

Onbegrijpelijk dat de zender verdwenen is. Waarom niet eerst alles regelen en dan overgaan naar een ander kanaal.

Naci Alacalioglu

Stom dat tele2 nog geen overeenstemming heeft met RTL over RTLZ.
RTLZ word door vele tele2 abonnees bekeken. Stom Stom……

C.Sonneveld

Een zeer onaangename verrassing om RTLZ per onmiddellijk niet meer te kunnen ontvangen per Digitenne van KPN.
KPN zegt het ligt aan RTLZ. Beide hebben echter nog geen resultaat bereikt met het onderhandelen.

Kennelijk hebben beide organisaties geen verantwoordelijkheidsgevoel en lak aan klanten/afnemers.

Schande !!!!!!

W

Wat een afgang dat RTLZ op RTL 7 niet meer te ontvangen is. Nu zijn er daar nog meer BAGGER programma’s voor teruggekomen.
Ik heb jarenlang dagelijks gekeken naar beursprogramma.
Helaas kan niet meer ontvangen.
Heb gekeken via Canal Digitaal en Digitenne.

Dus nu maar de gegevens elders vandaan halen. !!!!!

Jammer, Jammer.

Misschien dat verstand nog gaat zegevieren.

pieter

Jammer,ik heb een schotel nog niet te ontvangen

Ad Jansen

Ziggo heeft het uit het analoge pakket gehaald. Ik keek altijd op andere locatie analoog.
Ziggo geeft RTL hiervan de schuld. Het moest HD Digitaal.
Jammer dan kijk ik niet meer zoveel.
Ik was tot vandaag een trouwe kijker.
Lijkt mijn oor de adverteerders niet aantrekkelijk.

Robert

RTL is inderdaad de afkorting voor rommel TV Leiding!
Te veel met hun eigen aas bezig en zullen deze fout duur uitpakken.
De rtlz is nu voor de happy few en zal voor adverteerders weinig interessant zijn.
Jammer dat er zulke dommer beslissingen worden gemaakt door domme professionals!
Keek elke dag maar nu niet meer te ontvangen via de kabel.

Paul Hoogeveen

Uit de kijkcijfers blijkt dat de hele organisatie nu nog draaiend wordt gehouden voor 10.000 kijkers. Je zal maar presentator zijn dan krijg je toch het gevoel voor de dorpskrant te werken. Adverteerders zullen ook wel snel afhaken. Welk “helder licht” bij RTl heeft dit bedacht?

hans van dijk

ik begrijp niet wie er nog naar de commerciele zenders kijkt. 1 uur kijken minus 20 minuten reclame.
rtz net om 8 uur: 10 minuten kijken 10 minuten reclame. paul van liempt gisteravond: harry mens met een wat hippere uitstraling. kritiekloze prut .jammer, jammer Kijk liever naar Quest op Cnn of BCC wolrd

Ed

Jammer ,Jammer Ik kan mijn favorite zender niet meer ontvangen.
Hopelijk gaan ze nog bij meerdere aanbieders RTLZ aanbieden anders overstappen maar naar 1 die het wel heeft. Baal hier van!!

Hans

RTLZ zich maar afvragen waar alle kijkers en adverteerders gebleven zijn die in principe grotendeels ‘buiten spel’ zijn gezet door beperkte zenderontvangst mogelijkheden.
Omdat er slechts een paar kanalen t.w. 11 van KPN en kanaal 12 van Ziggo hiervoor de mogelijkheid bieden waarvoor je wel bij een van deze twee een ingeschreven abonnee moet zijn.
RTL viert een feestje vanwege de vrijgekomen zendtijd door herhalingprogramma’s op deze tijdstippen te presenteren. Dingen doen zonder na te denken zullen lage kijkcijfers schenken!

Phyne Lineman

Beetje raar natuurlijk dat er zo weinig respons nog is als niemand het kan ontvangen. Echt een gemis.. In elk geval niet met Digitenne.. het wordt zo erg saai met alles wat weggaat tegenwoordig bijna alleen kinderprogramma’s… Heel leuk als je geen kinderen hebt.. 🙂

Joke Peelen

Na SBS 9 de tweede teleurstelling via KPN niet meer te ontvangen Of het zit achter interactieve tv of gewoon niet meer te volgen KPN zal nu het abonnement maar moeten verlagen. De twee zenders zitten niet meer in ons pakket. Dus de aanbieding is miet meer compleet .Als wij dit met z’n allen aangeven, verandert er iets misschien.

Mercy

Wat n onaangename verrassing… Keek r altijd naar als k ook maar ff thuis was. Kan m gewoon niet meer ontvangen! Zit bij Caiway…

i.rijkers

jammer dat er niet analoog uitgezonden wordt!!! Scheelt veel kijkers!!

Corrie

Ook bij ons in Zweden we RTL nieuws kwijt. Via de schotel.
Niet echt handig van RTL

J.W. Stoker

Steeds meer bagger op digitenne. Geen kabel dus afhankelijk!
Snel aanpassen dus.

sTONe

Beste RTL Z, Doe de 45.000 kijkers die je kwijt bent en jezelf een plezier en zendt voorlopig ook op het RTL 7 kanaal uit.
Dom is één, maar niets doen of afwachten is nog dommer, zeker als een slimmerik (SBS 7 !?!)het gat opvult. En daarvoor hoeven ze geen raketgeleerden aan te trekken.

Corné

Hallo,

Even een kleine noot, ik zie dat dit ook via Ziggo aangeboden gaat worden maar die werkt haast nooit, dus je zal zowieso al minder kijkers hebben mochten hun dit ook gaan aanbieden, ook Netflix, Fox en alle andere die belangen hebben met Ziggo zullen totaal niet blij zijn als je iets aanbiedt en het is nooit te zien. Ik zou mooi nooit met Ziggo in zee gaan, wat een ongelooflijke chaos is dat dat en daar brengt Jack van Gelder met zijn gratis Sport 1 bij Ziggo geen verandering in.

Ziggo zal toch wel een keer op zijn laatste tenen gaan lopen met dit desastreuze verleden tot nu toe.
De hele storingskaart is knalrood en dan heel Nederland momenteel.(zie actuele storingen, maak van actueel maar permanent).

Corné

Hallo,

Je mag hier niet over Ziggo praten zeker, daar ik gezegd had dat voor ze in zee gaan met die desastreuze onderneming eerst eens moeten zorgen dat er ook wat te zien of te horen valt. Zie actuele storingen wederom vandaag, maak er permanente storingen van. Al je toekomstige Ziggo kijkers zul je gaan verliezen op deze manier…

robbie

Heel jammer en een behoorlijk domme actie. Op ons bedrijf stond de hele dag de tv op rtlz en dat via Digitenne. Nu dus niet meer en luisteren we naar BNR. Ben benieuwd wanneer rtlz weer kunnen ontvangen. Een gemis nu!!

r.bremer

Zo juist terug van vakantie als eerste RTL Z opgezocht in nieuwe kanaal positie.
Helaas niet beschikbaar! Al met al een ondoordachte actie.

henny van zunderen

Ik mis rtlz overdag heel erg, vond het een verfrissende zender. Zeker als het om innovatie en vernieuwingen in het bedrijfsleven ging. jammer!!!!

Gea

Wij kunnen nog steeds geen RTLZ ontvangen.
Keken elke dag wel een paar keer in het verleden.
Helaas heeft Ziggo het in Zuidoost Drenthe nog niet aangeboden.

C.Noorlander

RTL Z niet meer te krijgen in Schiedam. Heel vervelend; nu maar overgestapt naar “Beursgorilla”,heel informatief. Ik zou zeggen; de bij RTL verantwoordelijken{klanten-wegjagers} onmiddellijk ontslaan. Wat een sufferds!

Rini

RTL Z liefst snel terug op Digitenne.
We wonen in het buitengebied en lopen qua voorzieningen altijd achter.
Het was overigens een prima zender.
Tjonge Tjonge wat onhandig!

Michael

Wat een deceptie, van interessante business zender naar onvindbaar.
Van een commerciële businesszender zou je verwachten dat er mensen werken die verstand hebben van commercie. Niet dus!!
Gezien worden is jullie “food sorce” en dat gooien jullie zomaar in de prullenbak.
Is het niet eerst denken dan doen?
Lijkt of de drang naar het grote geld of hoogmoedswaanzin, zoals vaak in het bedrijfsleven, weer eens de overhand heeft genomen.
Beste Bert en Marco, zo is jullie zender ten dode opgeschreven!
Tijd voor actie zou ik zeggen.

Ernst

Paul van Liempt vond ik altijd geweldig bij BNR. Op de tv is het geen schim meer van wat hij was. Niet iedereen is geschikt als tv presentator. Ga maar terug Paul, dit gaat het niet worden.

Harry

Ja jammer, keek graag naar rtlz op 7.
Voel het alsof het niet meer bestaat!

Zo even in de pauze of even tussendoor.

Nu moet ik weer terugvallen op de politiek zeer correcte, en dik gesubsidieerde ‘publieke’ of ‘politieke’ NPO!

Gerard Gielen

erg jammer. Hebben ze bij de kijkcijfers niet meegeteld alle tienduizenden die RTLZ op de achtergrond aan hebben staan?

Mat

Ja Erg jammer. wij volgens het de gehele dag op alle kantoren via Digitenne. Daaaag RTL-Z

klijnhout

jammer wij hadden de zender de gehele dag aanstaan waardeloos dat we niet meer kunnen kijken
ik hoop voor rtl dat de reclame bonzen ook afhaken dat ze een toonje lager zingen jammer jammer

Jammer

Ik mis het op digitenne.

Frans

Ik zie al vanaf 8 september al deze berichten langs komen en dat ziet kpn ook.
Helaas interesseert het ze niets want er komt geen oplossing.
Tijd dus om zelf voor de oplossing te zorgen. Ik ga nu definitief naar ziggo. Dan kan ik wel weer naar rtlz kijken. Jammer dat het zo moet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond