Deel dit artikel
-

RTL Z: Business, not as usual

RTL lanceert vandaag het nieuwe RTL Z, een netwerk van televisie, online en evenementen voor ‘ondernemende, ambitieuze mensen’.

Het nieuwe RTL Z richt zich voortaan op ideeën en inspiratie binnen de thema’s business, tech, innovatie, start-ups en lifestyle, naast algemeen en financieel nieuws.

Business, not as usual, zo heet de campagne die met creatief bureau WE ARE Pi is bedacht, bekend van onder andere de TEDx- en LEGO-campagnes. De basis van de merkcampagne is een brand film van zestig seconden die het nieuwe RTL Z linkt aan ideeën, inspiratie en vooruitgang en zo de nieuwe richting van het merk benadrukt.

In de campagne staat een zogenoemde Ideeën Wave centraal, die zijn oorsprong vindt in de pendulum wave. Dit is een natuurkundig experiment met ballen die op verschillende hoogtes hangen, die na een klein duwtje soms chaotisch langs elkaar slingeren om dan weer over te gaan in de meest prachtige vormen en bewegingen. De Eindhovense lichtkunstenaar Ivo Schoofs bouwde de metershoge Large Pendulum Wave, met lichtgevende bollen die van kleur veranderen.

RTL Z heeft vanaf 7 september een eigen televisiezender, die met de posities 11 (KPN) en 12 (Ziggo) in het digitale basispakket bijna overal in Nederland vrij te ontvangen is.

Nieuw is de avondprogrammering met op werkdagen onder meer achtergronden en duiding in Z Today, de talkshow Van Liempt Live, inspirerende Z Docs en Z Talks en wekelijks het tech programma Bright TV. Ook nieuw is de site rtlz.nl en de RTL Z-app.

RTL Z organiseert events zoals Bright Day, Doordenkers Avondseminars, het netwerkevent Six Handshakes en participeert in EY Entrepreneur Of The Year en de Accenture Innovation Awards.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

26 Reacties

K.Zwerver

Ik ben afhankelijk van Canal Plus. Kan de nieuwe RTL-Z niet vinden.
Kunt u mij helpen?

Toon

Hier is het precies hetzelfde. Kan geen aandelen zien of de oude uitzending.
Waar zou ik hem wel kunnen vinden? Zit met een sateliet verbinding via canal digitaal

Fred

Canal Digitaal is kennelijk niet in staat te communiceren over de nieuwe “plaats” van RTL7.

piet

Ik zit bij U.P.C./ZIGGO maar kan R.T.L-Z niet meer ontvangen om dat ik geen digitaal heb ze worden bedankt bij R.T.L. Nu moet ik een ander pakket nemen alleen om R.T.L.Z te kunnen ontvangen

Franboos

Kans op komst RTL Z bij CanalDigitaal klein

Het webcareteam van CanalDigitaal heeft bekendgemaakt dat de eerstvolgende fastscanzenderlijst rond 13 september wordt uitgebracht. Dat is na de komst van RTL Z op de Nederlandse tv-markt. Het versterkt de eerdere melding van M7 Group dat de kans zeer klein is dat de nieuwe nieuwszender vanaf het begin op 7 september bij CanalDigitaal en Online.nl – de IPTV-aanbieder van M7 Group in Nederland – te zien is.

Zijn we als Canal digitaal klant wéér mooi klaar mee, het is altijd at met die Club !

jos van der sanden

Als RTLZ niet door canal digitaal wordt opgenomen zeg ik mijn abonnemenet op

zegers

heb een canal digitaal abonnement van 75.- euro per maand, en waarom geen rtl7 meer vandaag, mijn geliefde programma voor mannen???

Paul Souverein

Het is (weer) een consument-onvriendelijke actie

Karin Disteli

goed geregeld hoor! Ben afhankelijk van canal digitaal. Kan RTL Z dus niet meer ontvangen. Bedankt hoor, niet iedere verandering is een verbetering, het zal wel weer een kwestie van geld zijn.

frennie

Op kanaal 11 van Digitenne kan ik ook rtl7 niet ontvangen, het blijft gewoon comedy central. Ik heb nu al 2 keer de televisie opnieuw ingesteld maar geen rtl7. Dat zou wel eens heel snel het einde van mijn abonnement bij kpn kunnen betekenen

flip

ik kijk heel duurzaam , met een in prima staat verkerende analoge tv, daar willen de zenders niet aan ?

Eric

Eigenlijk best tevreden over CanalDigitaal. Werk 5 dagen per week, en ben op zondag en maandag vrij. Zondag vond ik het altijd leuk om zo af en toe naar Nostalgienet te kijken, echter helaas kan niet meer op zondag. RTL 7 voor echte kerels kan ik nu ook niet meer zien. RTL Z voorbeurs keek ik ook naar op maandag. Helaas ook afgeschaft. Ze zijn op dit moment druk bezig met de aanleg van glasvezel bij mij in de straat, ik weet dus wel dat dit (helaas) mijn laatste maanden bij Canal Digitaal zijn.

arnout

wat een klant onvriendelijke actie van Canal Digitaal; ze vermelden niks op hun website, er komt geen vooraankondiging dat ze RTLZ niet uitzenden, er is geen klachtenmogelijkheid anders dan een brief( we hebben het over 2015) te sturen of iemand van hun call centre uit te schelden die er zelf niets aan kan doen. Ik heb geen kabel hier dus moet wel van hen gebruik maken, van het meest klant onvriendelijke bedrijf in Nederland

Gerrit

Zit gewoon bij Ziggo op de Kabel
maar hier in de flat geen doorgave van RTL business
Ik denk, dat dit ook fout is van RTL
zorg er van te voren voor dat je gaat veranderen en geef alle
doorgevers de tijd, dat ook zij de boel kunnen regelen

Carla

ook wij hebben en krijgen géén kabel en zijn dus ook afhankelijk van dit Canaldigitaal en zijn gedupeerd omdat zij RTL Z niet meer doorgeven. Wij willen daar een vergoeding voor, hebben een zeer uitgebreid pakket en kunnen een eenvoudige Nederlandse zender niet meer ontvangen.

P.C.W. van den Akker

L.S.,
Het niet doorgeven van RTLZ door CanalDigitaal betreur ik ten zeerste. RTLZ is voor mij overdag de voornaamste zender.
Pieter van den Akker

Hamming

Ik heb net weer een poosje Canal Digitaal omdat ik verhuist ben in een vakantiewoning !!
En nu heb ik geen RTLZ meer !
En dan zit ik ook nog vast aan een contact van een jaar.
Ik wil schadevergoeding, ik keek elke dag naar RTL7
Wat had ik graag dat ik Ziggo zou kunnen krijgen, daar kun je tenminste gewoon binnen een maand opzeggen!
Canal Digitaal is gewoon een kloten (sorry) bedrijf !!!!!, die alleen geld wil verdienen op een hele vieze manier !

Henk

ook hier een probleem woon in buitengebied dus aangewezen op canal digitaal ze hebben monopool positie
word tijd dat er concurrentie komt daar

J K

Zit met 4 tv aansluitingen bij canal digitaal.
Hoop dat ze met een e-mail komen om de zender te installeren. Ben wel veel goedkoper uit dan een abonnement via de kabel. :-]

Maria

Waar is RTL Z op de schotel?
Haal AUSTUBLIEFT die prut van RTL7 af!!

Croon

(Weer) een slechte beurt van Canal Digitaal: RTLZ van het ene op het andere moment verdwenen zonder enige communicatie van hun kant. Op de site ook geen info.
Ronduit een kwestie van gebruik maken van hun positie in de markt m.b.t. alle buitengebieden en het volledig negeren van de klant. Lekkere marketing figuren zitten daar, maar het is al vaker opgemerkt dat het daar een zooitje is t.a.v. customer respect.

Stippie

Wat een troep krijgen we nu op RTL7.
Weer een flop.
Wat is dit voor onzin, waarom iets wat goed werkt weer veranderen.

Herman Smit

Zijn we toch weer genaaid door Canal Plus of RTL. Precies als toen de gewestelijke omroep Rijnmond niet meer wordt uitgezonden. Is zelfs een camaliteitenzender!

A.Fuijkschot

Een modern bedrijf toont respect en transparantie voor haar klanten. Helaas ontbreekt bij Canal Digital dit door niet in te spelen op de wijziging bij RTL 7. Onbegrijpelijk, CANAL DIGITAL toon Uw verantwoordelijkheid!

Dick Siekmans

Waarom kan ik RTL Z nog steeds niet ontvangen via Kabelnoord??

G. Van Hattum

Moet zeggen, werkelijk een diefstal van de bovenste plank !!! Het laten verdwijnen van het rtlZ
Programma zonder de geabonneerde kijker bij canal digital hiervan uitleg te geven ! Miljoenen betalende kijkers zijn hierdoor gedupeerd en regelrecht bestolen door deze inkrimping van het voor
ons Meest interessante deel van ons betaalde programma paket ! Hiervoor is canal digitaal ons allen een vergoeding schuldig wanneer niet binnen zeer korte tijd het onderdeel rtlz weer te ontvangen is !
Ik wil niet overdrijven , maar mijn lidmaatschap bij canal D. Staat wel op de kiep wanneer c D niet snel met het oud vertrouwde rtlz terug komt !! Hoop dat velen mijn voorbeeld zullen volgen !
Aan allen die hetzelfde voelen als ik n.l. woede , weet U te weren , want WIJ ZIJN HET VOLK en daar kan c D niet tegen op!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond